Legendarni Gwyn Ashton nastupa u Muzičkoj kući Metropolis!
Legendarni Gwyn Ashton nastupa u Muzičkoj kući Metropolis!

Muzička kuća Metropolis vam predstavlja jednog od najboljih bluz gitarista današnjice! Legendarni australijski gitarista, tekstopisac i pevač Gwyn Ashton nastupa u MKM u ponedeljak 21. novembra u 21.

Nikada se ne oslanjajući na određenu set listu ili matrice, Ashton oduva sve prisutne svojim majstorskim umećem na gitari sirovim i dinamičnim zvukom dok njegovi deskriptivni tekstovi pesama odražavaju dugogodišnje iskustvo obilazeći svet sa nekim od najboljih muzičara u poslu. Od teških „fuzz“ gitara, elektro/akustičnog bluza pa da „world music“-a, on je neprikosnoveni alternativni bluz buntovnik 21. veka, urezujući svoj znak u današnjoj sceni.

  • “The king of tone and feel” – Robert Plant
  • “A true blues player” – Johnny Winter
  • “One of the best blues guitarists since Stevie Ray Vaughan” – Krusher Joule – Kerrang, BBC
  • “Ashton plays like Keith Richards on a good night and that’s really saying something” – Vintage Guitar Magazine

Veliki britanski bluzer, Toni Mekfi (Toni McPhee) opisuje Eštona – „On koristi svoje pedale tako dobro kao i mikrofon od usne harmonike – to je čista genijalnost. Uz bas bubanj i veliki razglas pravi ‘one-man’ bend koji je na putu jednog od poslednjih velikana Dustera Beneta (Duster Bennett)“.

Legendarni Gwyn Ashton nastupa u Muzičkoj kući Metropolis!
Legendarni Gwyn Ashton nastupa u Muzičkoj kući Metropolis!

Francuski magazin „Guitar Part“ ga je 2001. godine nagradio 3. mestom na listi najboljih gitarista godine odmah iza Džefa Beka (Jeff Beck) i Gerija Mura (Gary Moore). Njegova dva uzastopna albuma su se našla na listi Amazonovih Top 100 albuma, kao i mnogo nagrada za album godine i album meseca. „Billboard“ magazin ga zove najbolji južno-australijski doprinos bluz/rok scene.

http://www.gwynashton.com/

https://www.youtube.com/watch?v=LGSB9WXkFXg

Gwyn Ashton live u Muzičkoj kući Metropolis, ponedeljak 21. novembar u 21. Dodjite u Makedonsku 21, jer muzika živi ovde!

Saopštenje za medije, Muzička kuća Metropolis, Igor Brakus

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!