Lenji burek – hrskav i fin, može se spremati sa sirom, mesom, spanaćem. Idealan za doručak i večeru, brzo se sprema.

Lenji burek – Suzana Mitić
Lenji burek – hrskav i fin, može se spremati sa sirom, mesom, spanaćem. Idealan za doručak i večeru, brzo se sprema.
- 250 ml vode
- 150 ml ulja
- 0,5 kašičice soli
- 200 g tvrdog sira
- 500 g kora za pitu
- Staviti vodu, ulje i so da provri. Kore rasporediti po tepsiji, ali tako da svaki kraj kore viri van tepsije, kao na slici.
- Stavljati prokuvanu tečnost na korama, po 2 kašike-po ivicama kora.
- Kada se potroše sve kore staviti fil od sira, izmrviti ga.
- Sad svaki deo kore vraćati u tepsiju i prelivati sa vrelom tečnošću, po 2 kašike.
- Postupak ponavljati dok se sve kore ne vrate u tepsiju.
- Peći na 200 C dok ne uhvati lepu, žutu koricu. Pred kraj pečenja, burek prevrnuti i još malo dopeći.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!