Lenji kuglof.
Lenji kuglof, sastojci:
Testo:
- 250 g brašna,
- 100 g margarina,
- 6 kašika šećera,
- 5 kašika kisele pavlake,
- 3 kašike džema od kajsija,
- 1 prašak za pecivo i
- 1 vanilin šećer .
Za filovanje:
- 500 g rendanih jabuka,
- 4 kašike šećera i
- 2 vanilin šećera.
Lenji kuglof, priprema:
- Umutiti margarin, dodati kiselu pavlaku, džem, šećer, vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro sjediniti.
- Izrendati jabuke, pustiti ih malo da odstoje, da puste vodu, pa ocediti. Dodati šećer i vanilin šećer.
- Razvući testo, i celu površinu testa premazati smesom od jabuka, urolati.
- Kalup za kuglof podmazati i posuti brašnom. Staviti testo.
- Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok kuglof ne bude pečen.
- Kada se ohladi, pečen kuglof preliti sa slatkim od borovnica ili jednostavno posuti šećerom u prahu.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!