Lepinje od ovsenih mekinja - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Lepinje od ovsenih mekinja - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Lepinje od ovsenih mekinja – ove lepinjice spadaju u slozeno jelo jer imaju u sastavu jaja i sir. Zbog toga ne treba ih cesto jesti. Kombinaciju jaja i sir dovoljno je da uzmete 2-3 puta mesecno.

Lepinje od ovsenih mekinja - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Lepinje od ovsenih mekinja – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Lepinje od ovsenih mekinja – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

lepinje od ovsenih mekinja Jadranka Blazic recepti i kuvar online

Ove lepinjice spadaju u slozeno jelo jer imaju u sastavu jaja i sir. Zbog toga ne treba ih cesto jesti. Kombinaciju jaja i sir dovoljno je da uzmete 2-3 puta mesecno.

  • 2 komada jajeta
  • 70 gr ovsenih mekinja
  • 50 gr mladog sira
  • so (ako sir nije posoljen)
  • prašak za pecivo (malo)
  1. Sve sastojke sjediniti u kompaktnu masu.
  2. Ja sam ih pekla u kalupe za mafine, ali može i da se poredja na papiru za pečenje. Od ove mase sam dobila 4 lepinjice.
  3. Možete kašikom da vadite, a ja sam mokrim dlanovima oformila loptu pa spustila u kalup. Pekla sam u silikonskom kalupu, pa je temperatura bila 210C.
  4. Vreme pečenja ne znam da preciziram, jer zavisi kome će koliko buti gusto testo, ali ja sam izvadila iz rerne kada se nije lepila drvena čackalica kroz sredinu lepinice.
Lepinje od ovsenih mekinja – ove lepinjice spadaju u slozeno jelo jer imaju u sastavu jaja i sir. Zbog toga ne treba ih cesto jesti

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!