Lepinje za pljeskavice.
Lepinje za pljeskavice, sastojci:
Za testo:
- 360 g brašno T-400,
- 250 ml voda,
- 1/2 kašičice šećera,
- 1/2 kašičice so,
- 16 g svežeg kvasca,
- 1 kašika ulje.
Lepinje za pljeskavice, priprema testa:
- U posudu uliti mlaku vodu, dodati izmrvljen kvasac, šećer. Izmešati i ostaviti da odstoji 15 minuta.
- Zatim, dodati polovinu brašna i mutiti mikserom (nastavkom za testo).
- Umešati ostatak brašna, so i dobro umutiti mikserom (takođe, mutiti nastavkom za testo). Dodati ulje i rukom sjediniti testo. Prekriti providnom prijanjajućom folijom i ostaviti da odstoji 20 minuta.
- Nadošlo testo podeliti na 4 dela i na pobrašnjenoj radnoj površini premesiti svaki deo formirajući jufke (loptice).
- Pleh obložiti pek-papirom i poređati loptice od testa, posuti ih brašnom, prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoje 15 minuta.
- Prstima rastanjiti loptice (jufke) od testa, posuti ih brašnom, prekriti providnom, prianjajućom folijom i ostaviti da odstoje 15 minuta.
- Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.
- Gotove lepinje izvaditi iz rene, prekriti ih čistom kuhijskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.
Mekane su, ukusne – i, kao što u nazivu recepta stoji – idealne su za pljeskavice. Prijatno!
Priprema: 100 minuta
Broj porcija: 4
Stepen težine pripreme: Lako se priprema
Mrsno/posno jelo
Vesna Pavlović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!