Letnja voćna salata - Recepti i Kuvar online
Letnja voćna salata - by Ellen Sholk at www.publicdomainpictures.net - Recepti i Kuvar online

Najzdraviji i najbrži način osveženja, u toplim letnjim danima je – letnja voćna salata. Velika količina aromatičnog sezonskog voća, uz dodatak malo mašte, obećava veliko iznenađenje, kako vizuelno, tako i za naša nepca.

Za danas smo vam pripremili jedan interesantan recept, jako dekorativnog izgleda. Na njemu možete isprobati svoj talenat za karving.

Letnja voćna salata - Recepti i Kuvar online
Letnja voćna salata – by Ellen Sholk at www.publicdomainpictures.net – Recepti i Kuvar online

Karving (carving), ili duborez, rezbarenje – tehnika, kod koje se korišćenjem alata vrše izmene materijala koji se obrađuje, sečenjem ili struganjem. Dejan Ilić karving majstor čini da cveće – nije cveće, ili vam se to čini. Cvetovi izrađeni od raznog voća, a naročito od lubenice, njegovog omiljenog materijala, izgledaju više nego realistično.

Bivši profesionalni sportista, odbojkaš, sa prirodnim takmičarskim duhom, upustio se u dekoraciju hrane pre 8 godina, sa velikim uspehom. Brojna takmičenja i brojne medalje potvrda su da je Dejan Ilić uspeo da sjedini sportski duh, želju za uspehom, talenat, ljubav, posvećenost i upornost – a kakvi su rezultati njegovog rada u karvingu?a ako vas interesuje kako to radi Dejan Ilić karving majstor, inspiraciju možete naći u sledećim tekstovima: Slatki vikend u Rodi, Intervju sa… Dejan Ilić karving majstor.

Osnova za ovaj recept je lubenica, uz bilo koje (i što više različitog) sezonsko voće, koje već imate (jagode, maline, borovnice, kajsije, breskve, a mogu da dođu u obzir i pomorandže, kivi, itd…).

Letnja voćna salata – Recepti i Kuvar online

letnja vocna salata recepti i kuvar online

Najzdraviji i najbrži način osveženja, u toplim letnjim danima je – letnja voćna salata.

 • lubenica
 • jagode
 • maline
 • borovnice
 • kajsije
 • breskve
 • južno vože (pomorandže, kivi, itd…)
 • nana (sveži listovi)
 1. Odabrati jednu zrelu lubenicu (veličinu odredite sami, u zavisnosti od toga koliko imate ukućana ili koliko gostiju očekujete).
 2. Lubenicu „dekorativno“ iseći na pola, tako da ima „rez“ kao na sliciIzdubiti je odgovarajućom kašikom, praveći loptice od „srca“ lubenice.
 3. Jedan deo „srca“ lubenice ostaviti sa strane za neku drugu salatu ili poslasticu (umesto toga, dodaćete ostalo voće)
 4. Ostalo voće iseći na parčiće srednje veličine, pomešati i dodati u lubenicu.
 5. Ukrasiti listovima sveže nane
 6. Ohladiti pre služenja
 7. Prijatno!

  letnja vocna salata recepti i kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!