Najzdraviji i najbrži način osveženja, u toplim letnjim danima je – letnja voćna salata. Velika količina aromatičnog sezonskog voća, uz dodatak malo mašte, obećava veliko iznenađenje, kako vizuelno, tako i za naša nepca.
Za danas smo vam pripremili jedan interesantan recept, jako dekorativnog izgleda. Na njemu možete isprobati svoj talenat za karving.
Karving (carving), ili duborez, rezbarenje – tehnika, kod koje se korišćenjem alata vrše izmene materijala koji se obrađuje, sečenjem ili struganjem. Dejan Ilić karving majstor čini da cveće – nije cveće, ili vam se to čini. Cvetovi izrađeni od raznog voća, a naročito od lubenice, njegovog omiljenog materijala, izgledaju više nego realistično.
Bivši profesionalni sportista, odbojkaš, sa prirodnim takmičarskim duhom, upustio se u dekoraciju hrane pre 8 godina, sa velikim uspehom. Brojna takmičenja i brojne medalje potvrda su da je Dejan Ilić uspeo da sjedini sportski duh, želju za uspehom, talenat, ljubav, posvećenost i upornost – a kakvi su rezultati njegovog rada u karvingu? – a ako vas interesuje kako to radi Dejan Ilić karving majstor, inspiraciju možete naći u sledećim tekstovima: Slatki vikend u Rodi, Intervju sa… Dejan Ilić karving majstor.
Osnova za ovaj recept je lubenica, uz bilo koje (i što više različitog) sezonsko voće, koje već imate (jagode, maline, borovnice, kajsije, breskve, a mogu da dođu u obzir i pomorandže, kivi, itd…).
Letnja voćna salata – Recepti i Kuvar online
Najzdraviji i najbrži način osveženja, u toplim letnjim danima je – letnja voćna salata.
- lubenica
- jagode
- maline
- borovnice
- kajsije
- breskve
- južno vože (pomorandže, kivi, itd…)
- nana (sveži listovi)
- Odabrati jednu zrelu lubenicu (veličinu odredite sami, u zavisnosti od toga koliko imate ukućana ili koliko gostiju očekujete).
- Lubenicu „dekorativno“ iseći na pola, tako da ima „rez“ kao na sliciIzdubiti je odgovarajućom kašikom, praveći loptice od „srca“ lubenice.
- Jedan deo „srca“ lubenice ostaviti sa strane za neku drugu salatu ili poslasticu (umesto toga, dodaćete ostalo voće)
- Ostalo voće iseći na parčiće srednje veličine, pomešati i dodati u lubenicu.
- Ukrasiti listovima sveže nane
- Ohladiti pre služenja
- Prijatno!
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!