Lincerice – Dragana Skular

Lincerice – Dragana Skular

Lincerice – za lincerice je karakterističan oblik tj. rešetke, ukusan kolač od prhkog testa sa džemom, bademima i prah šećerom…

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Lincerice – Dragana Skular

Za lincerice je karakterističan oblik tj. rešetke, ukusan kolač od prhkog testa sa džemom, bademima i prah šećerom…

  • 150 gr. margarina
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 250 gr. badema
  • 150 gr. šaećera u prahu
  • gr. oko 300brašna
  • malo cimeta
  • malo karanfilića
  • rendana kora limuna
  • par kapi esencije vanile
  • džem (višnje (šljive, jagode…))
  1. Margarin, šećer i jaja umutiti penasto, pa dodati mlevene bademe i brašno.
  2. Zamesiti glatko testo.
  3. Ostaviti u frižideru 1 sat.
  4. Razviti testo, vaditi čašom i peći na 180 stepeni oko 8 min.
  5. Drugi deo testa vaditi čašama različite veličine, pro većim, pa malo manjom, da bi dobili oblik obruča.
  6. Zatim rezati štapiće i na obručima napraviti rešetke, po 4 štapića na 1 obruč.
  7. Svaki obruč premažite belancetom i pospite mlevenim bademima.
  8. Kada su pečeni pospite ih šećerom u prahu. Na prvi deo testa namažite džem pa preklopite obručom sa rešetkama.
Ovo je tipičan praznični kolač, što duže stoji sve je bolji…zato je najbolje pripremiti ga dan ranije..

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.