Lincerice – Dragana Skular

21

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Lincerice – Dragana Skular

Lincerice – za lincerice je karakterističan oblik tj. rešetke, ukusan kolač od prhkog testa sa džemom, bademima i prah šećerom…

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Lincerice – Dragana Skular

Za lincerice je karakterističan oblik tj. rešetke, ukusan kolač od prhkog testa sa džemom, bademima i prah šećerom…

  • 150 gr. margarina
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 250 gr. badema
  • 150 gr. šaećera u prahu
  • gr. oko 300brašna
  • malo cimeta
  • malo karanfilića
  • rendana kora limuna
  • par kapi esencije vanile
  • džem (višnje (šljive, jagode…))
  1. Margarin, šećer i jaja umutiti penasto, pa dodati mlevene bademe i brašno.
  2. Zamesiti glatko testo.
  3. Ostaviti u frižideru 1 sat.
  4. Razviti testo, vaditi čašom i peći na 180 stepeni oko 8 min.
  5. Drugi deo testa vaditi čašama različite veličine, pro većim, pa malo manjom, da bi dobili oblik obruča.
  6. Zatim rezati štapiće i na obručima napraviti rešetke, po 4 štapića na 1 obruč.
  7. Svaki obruč premažite belancetom i pospite mlevenim bademima.
  8. Kada su pečeni pospite ih šećerom u prahu. Na prvi deo testa namažite džem pa preklopite obručom sa rešetkama.
Ovo je tipičan praznični kolač, što duže stoji sve je bolji…zato je najbolje pripremiti ga dan ranije..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.