Lincerice – Dragana Skular
Lincerice – za lincerice je karakterističan oblik tj. rešetke, ukusan kolač od prhkog testa sa džemom, bademima i prah šećerom…
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Lincerice – Dragana Skular
Za lincerice je karakterističan oblik tj. rešetke, ukusan kolač od prhkog testa sa džemom, bademima i prah šećerom…
- 150 gr. margarina
- 1 jaje
- 1 žumance
- 250 gr. badema
- 150 gr. šaećera u prahu
- gr. oko 300brašna
- malo cimeta
- malo karanfilića
- rendana kora limuna
- par kapi esencije vanile
- džem (višnje (šljive, jagode…))
- Margarin, šećer i jaja umutiti penasto, pa dodati mlevene bademe i brašno.
- Zamesiti glatko testo.
- Ostaviti u frižideru 1 sat.
- Razviti testo, vaditi čašom i peći na 180 stepeni oko 8 min.
- Drugi deo testa vaditi čašama različite veličine, pro većim, pa malo manjom, da bi dobili oblik obruča.
- Zatim rezati štapiće i na obručima napraviti rešetke, po 4 štapića na 1 obruč.
- Svaki obruč premažite belancetom i pospite mlevenim bademima.
- Kada su pečeni pospite ih šećerom u prahu. Na prvi deo testa namažite džem pa preklopite obručom sa rešetkama.
Ovo je tipičan praznični kolač, što duže stoji sve je bolji…zato je najbolje pripremiti ga dan ranije..