Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Lisnata pita – Ivana Pešić

0

Lisnata pita – Ivana Pešić

Lisnata pita – veoma ukusna i mekana pita!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Lisnata pita - Ivana Pešić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Lisnata pita – Ivana Pešić

Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 1

Sastojci

  • 250 g brasna
  • 125 ml mleka
  • 3 kasike tople vode
  • 1/2 kocke svezeg kvasca
  • 1 kasicica soli
  • 1 kasicica secera
  • 1 zumance
  • susam
  • g za premazivanje: 80margarina
  • g fil: 150rendane salame
  • 150 g rendanog kackavalja

Uputstvo za pripremu

  1. U toplo mleko razmutiti kvasac,dodati secer i 1 kasiku brasna. Ostaviti da nadodje. U sud za mesenje sipati brasno,vodu,so i nadosao kvasac. Zamesiti testo i ostaviti da nadodje.
  2. Nadoslo testo podeliti na 3 dela. Razviti jedan deo,premazati ga rastopljenim margarinom i posuti salamom i kackavaljem. Razviti drugi deo,staviti ga preko prve kore i premazati rastopljenim margarinom i posuti salamom i kackavaljem. Razviti treci deo staviti preko prve dve kore i samo ga premazati margarinom. 1/3 testa (za sire strane) prebaciti do polovine zatim prebaciti i drugu trecinu. Sa uze strane prebaciti 1/3 testa pa prebaciti drugu trecinu. Zatim razviti testo 20x20 cm.
  3. Staviti u pleh oblozen pek-papirom. Iseci na 6 delova. Pokriti krpom i ostaviti da
  4. nadodje. Naraslo testo premazati mesavinom zumanceta i malo mleka i posuti susamom. Peci na 180 stepeni dok ne porumeni.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.