Lisnati kelj sa mesom – Jadranka Blažić

Lisnati kelj sa mesom.

Lisnati kelj sa mesom - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Lisnati kelj sa mesom – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Lisnati kelj sa mesom – Jadranka Blažić

Lisnati kelj sa mesom.

  • 10 komada kelj (lisnati, listovi)
  • 600 gr meso (na krupnije kocke)
  • 1 komad paprika
  • 2 komada kelerabe
  • zelen (lišće seckano)
  • crni luk
  • beli luk
  • so
  • biber
  • začini
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • ulja (malo)
  1. Lisce kale pokidati sa korena i iscepkati na sitnije. crni i beli luk iseci na sitnije. Kelerabu ocistiti i iseci na sitne kockice. Papriku prerezati na pola i ocistiti od zila i semena.
  2. Na malo ulja proprziti crni i beli luk i ubaciti sve ostale sastojke, naliti vodom i kada provri, smanjiti na slabu temperaturu, poklopiti i neka se kuva dok meso ne bude skuvano. Na kraju dodati kasikicu aleve paprike, promesati i jos kuvati nekih 10 minuta.
Provereno znam da kale ima u Srbiji, a zovu da „Lisnati kelj“

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Lisnati kelj sa mesom – Jadranka Blažić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.