Lisnati kelj u čorbi – Jadranka Blažić

0

Lisnati kelj u čorbi – Jadranka Blažić

Lisnati kelj u čorbi – za više osoba.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Lisnati kelj u čorbi - Jadranka Blažić | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Štampanje

Lisnati kelj u čorbi – Jadranka Blažić

Lisnati kelj u čorbi - za više osoba.
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 10 minutes
Ukupno vreme 25 minutes

Sastojci

  • 10 listova lisnatog kelja
  • komad krtog meso na krupnije kocke
  • 1 paprika sveza
  • 2 kelerabe
  • so biber i zacini
  • lisce od persuna seckano
  • crni i beli luk
  • kasikicu mlevene začinske crvene paprike
  • malo ulja

Uputstvo za pripremu

  1. Lisce lisnatog kelja pokidati sa korena i iscepkati na sitnije. Crni i beli luk iseci na sitnije. Kelerabu ocistiti i iseci na sitne kockice. Papriku prerezati na pola i ocistiti od zila i semenki.

Priprema kuvanja

  1. Na malo ulja proprziti crni i beli luk i ubaciti sve ostale sastojke, naliti vodom onoliko koliko zelite da dobijete gustinu corbe. Kada provri, smanjiti na slabu temperaturu, poklopiti i neka se kuva dok meso ne bude skuvano. Na kraju dodati kasikicu aleve paprike, promesati i jos kuvati nekih 10 minuta.

Beleške

Ako volite, mozete dodati kiselo vrhnje u svojoj porciji

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.