Lisnati kelj u čorbi – Jadranka Blažić
Lisnati kelj u čorbi – za više osoba.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Lisnati kelj u čorbi – Jadranka Blažić
Lisnati kelj u čorbi – za više osoba.
- 10 listova lisnatog kelja
- komad krtog meso na krupnije kocke
- 1 paprika sveza
- 2 kelerabe
- so (biber i zacini)
- lisce od persuna (seckano)
- crni i beli luk
- kasikicu mlevene začinske crvene paprike
- malo ulja
- Lisce lisnatog kelja pokidati sa korena i iscepkati na sitnije. Crni i beli luk iseci na sitnije. Kelerabu ocistiti i iseci na sitne kockice. Papriku prerezati na pola i ocistiti od zila i semenki.
Priprema kuvanja
- Na malo ulja proprziti crni i beli luk i ubaciti sve ostale sastojke, naliti vodom onoliko koliko zelite da dobijete gustinu corbe. Kada provri, smanjiti na slabu temperaturu, poklopiti i neka se kuva dok meso ne bude skuvano. Na kraju dodati kasikicu aleve paprike, promesati i jos kuvati nekih 10 minuta.
Ako volite, mozete dodati kiselo vrhnje u svojoj porciji