Lisnati kelj u omletu – Jadranka Blažić
Lisnati kelj u omletu – jedno od retkih univerzalnih jela koje moze da se upotrebi za sva tri hrono obroka, s tim ako je za dorucak, mogu da se upotrebe cela jaja.
Ovakva varijanta je izvodljiva za rucak, bas ako ste zaista dobro doruckovali i jos uvek niste gladni.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Lisnati kelj u omletu – Jadranka Blažić
Lisnati kelj u omletu – jedno od retkih univerzalnih jela koje moze da se upotrebi za sva tri hrono obroka, s tim ako je za dorucak, mogu da se upotrebe cela jaja.
- 3 veca lista lisnatog kelja
- 200 ml belanca
- 1 glavica crnog luka ili pola praziluka
- so
- biber
- zacini
- 1 kasika ulja od semena grozdja
- Listove lisnatog kelja oprati i skinuti sa drske.
- Sve listove bez drske uviti kao palacinku i iseci na rezance debljine 1cm.
- Lukac ocistiti i iseckati na sitne kockice.
- Staviti na zagrejanom ulju da se prodinsta posoljen. Kada dobije staklenu boju ubaciti iseckane lisove lisnatog kelja.
- Zaciniti po ukusu. Ja sam zacinila sa so, biber, beli i crni luk u prahu i seckani vlasac.
- Kada tecnost sva ispari, smanjiti temperaturu i fino sve rasporediti po tiganju i preliti sa belancima koja ste prethodno malo izmutili.
- Poklopiti i ostaviti da se lagano belanca ispeku. Kada belanca sva skroz pobele i jelo je gotovo. Meni se fino ispeklo u teflon tiganju i moglo je da se komplet prevrne na tanjir.