Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Lisnati kelj u omletu – Jadranka Blažić

0

Lisnati kelj u omletu – Jadranka Blažić

Lisnati kelj u omletu – jedno od retkih univerzalnih jela koje moze da se upotrebi za sva tri hrono obroka, s tim ako je za dorucak, mogu da se upotrebe cela jaja.

Ovakva varijanta je izvodljiva za rucak, bas ako ste zaista dobro doruckovali i jos uvek niste gladni.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Lisnati kelj u omletu - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Lisnati kelj u omletu – Jadranka Blažić

Lisnati kelj u omletu - jedno od retkih univerzalnih jela koje moze da se upotrebi za sva tri hrono obroka, s tim ako je za dorucak, mogu da se upotrebe cela jaja.
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 25 minutes
Broj osoba 2 porcije

Sastojci

  • 3 veca lista lisnatog kelja
  • 200 ml belanca
  • 1 glavica crnog luka ili pola praziluka
  • so
  • biber
  • zacini
  • 1 kasika ulja od semena grozdja

Uputstvo za pripremu

  1. Listove lisnatog kelja oprati i skinuti sa drske.
  2. Sve listove bez drske uviti kao palacinku i iseci na rezance debljine 1cm.
  3. Lukac ocistiti i iseckati na sitne kockice.
  4. Staviti na zagrejanom ulju da se prodinsta posoljen. Kada dobije staklenu boju ubaciti iseckane lisove lisnatog kelja.
  5. Zaciniti po ukusu. Ja sam zacinila sa so, biber, beli i crni luk u prahu i seckani vlasac.
  6. Kada tecnost sva ispari, smanjiti temperaturu i fino sve rasporediti po tiganju i preliti sa belancima koja ste prethodno malo izmutili.
  7. Poklopiti i ostaviti da se lagano belanca ispeku. Kada belanca sva skroz pobele i jelo je gotovo. Meni se fino ispeklo u teflon tiganju i moglo je da se komplet prevrne na tanjir.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.