Ljubav je… Slatki užitak za dan sa voljenom osobom po Dijamant receptu

0

Pokažite nam se kako se u vaš Dan zaljubljenih umešala ljubav i osvojite putovanje u najromantičniji grad na svetu

Najlakši put do nečijeg srca je put kroz stomak. Nema sumnje da će vaša draga ili vaš dragi najviše uživati u onome što ste sami spremili za njih. Zašto to ne bi bili kolači sa dva specijalna sastojka – ljubavlju i Dijamant margarinom? Za vas smo pripremili i recepte pomoću kojih ćete zasigurno zagrejati nečije srce.

Međutim, način na koji rešite da provedete ovaj Dan zaljubljenih, uz malo kreativnosti i istinske vrednosti – zagrljaj i osmeh, kolače u čiji recept se umešala ljubav, može da vas odvede i u najromantičniji grad na svetu. Dijamant će jedan zaljubljeni par poslati pravo u Pariz, a potrebno je samo da na društvenim mrežama pokažete na koji se to način Dijamant margarin umešao u vaš dan za ljubav, uz dobro poznat hashtag #usvesemesaljubav.

Dijamant margarin je već poznat kao glavni sastojak neodoljivih kolača u svim važnim prilikama. Zbog toga će ova kompanija i ovog najromantičnijeg dana u godini u Beogradu, Novom Sadu i Nišu na hiljade prolaznika obradovati kolačima koje je za njih pripremio Dijamant brend ambasador Zdravko Gavrilović.

Ljubav je... Slatki užitak za dan sa voljenom osobom po Dijamant receptu
Ljubav je… Slatki užitak za dan sa voljenom osobom po Dijamant receptu

Vođeni ovim primerom, provedite ovaj dan stvarajući slatke uspomene, sa voljenom osobom i dobro proverenim receptom. I ne zaboravite da umešate ljubav.

Predlozi recepata Zdravka Gavrilovića:

Medenjaci

Sastojci:
  • 100g Dijamant Classic margarina
  • 100g meda
  • 100g braon šećera
  • 3g soli
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 jaja
  • 5g sode bikarbone
  • 3g cimeta
  • 3g karanfilića u prahu
  • 300g brašna
Način pripreme:
  1. Istopiti margarin, med, šećer, so i vanilin šećer. U ovu smesu dodati sodu bikarbonu i ohladiti je. Zatim dodati jaja, začine, brašno i dobro izmešati, tako da se dobije glatka masa.
  2. Prekriti folijom i ostaviti da odstoji najmanje 3 sata ili da prenoći.
  3. Rernu zagrejati na 170 stepeni. Oblikovati loptice i peći 12-15 minuta.
  4. Ohladiti i po želji posuti šećerom u prahu ili napraviti preliv od 150g šećera u prahu i par kapi vode. Tu masu preliti preko medenjaka.

Sacher torta

Sastojci:
  • 200g Dijamant margarina s maslacem
  • 9 jaja
  • 280g crne čokolade
  • 100g brašna
  • 200g šećera
  • 5g cimeta
  • 1 tegla džema od kajsije
Sastojci za glazuru od čokolade:
  • 50g Classic margarina
  • 200g crne čokolade
Način pripreme:
  1. Otopiti margarin i čokoladu. U to dodati žumanca i sve izmešati. Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno i ostalu smesu. Sve lagano umešati, kako masa ne bi spala.
  2. Peći u okruglom plehu na 180 stepeni oko 30 minuta.
  3. Kada se kora ohladi preseći je na pola i filovati vrelim džemom od kajsije. Ostaviti da se ohladi i nakon toga tortu preliti glazurom od čokolade.
  4. Tortu servirati sa umućenim šlagom.

Saopštenje: Dijamant

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.