Ljubičica rolat – Marina Ignjatović

Ljubičica rolat – Marina Ignjatović

Ljubičica rolat – oduševljava izgledom i ukusom.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ljubičica rolat – Marina Ignjatović

  • Tamna kora:
  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 1 kašika vode
  • 2 kašike kakaoa
  • Roza kora:
  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 1 kašika vode
  • ekstrakt od jagode ili crvena kolačarska boja
  • kašika nekolikomarmelade od šipka ili neke druge tamnije marmelade
  • Fil:
  • 1 l mleka
  • 10 kašika šećera u prahu
  • 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 250 gr margarina
  • 250 gr šećera u prahu
  • Dekoracija:
  • 50 gr čokolade
  1. Odvojiti belanca od žumanca i penasto umutiti sa šećerom.Žumanca umutiti sa praškom za pecivo pa dodati vodu , brašno , kakao i umućena belanca.Sve dobro sjediniti i preručiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u predhodno zagrejanoj rerni na 180 – 200 stepeni.Pečenu koru preručiti u mokru krpu , urolati i ostaviti da se ohladi.
  2. Postupak pravljenja roze kore je isti kao i kod tamne stim da se marmelada ne stavlja u koru.
  3. Puding rastvoriti sa malo mleka a ostatak sastaviti sa šećerom i staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem .Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim pudingom.Ohlađenu roze koru iseći po dužini na tri jednake trake i svaku traku premazati marmeladom od šipka , malo fila , urolati i ostaviti da se malo stegne.Na tamnu koru naneti fil pa staviti roze rolate dva na sredinu , stim da se kroz sredinu malih rolata nanese malo fila ,pa treći staviti preko ova dva.Sve rolate premazati sa kremom ( malo krema ostaviti za premazivanje odozgo ) i ivice tamne kore podići na gore da se sastave.Pažljivo rolat umotati i stegnuti u papir za pečenje i ostaviti da se još malo stegne .Kada je rolat odstojao skloniti papir i ceo rolat premazati sa ostatkom krema i preliti sa otopljenom čokoloadom.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Ljubičica rolat – Marina Ignjatović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.