Ljubičica rolat – Marina Ignjatović
Ljubičica rolat – oduševljava izgledom i ukusom.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Ljubičica rolat – Marina Ignjatović
- Tamna kora:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 1 kašika vode
- 2 kašike kakaoa
- Roza kora:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 1 kašika vode
- ekstrakt od jagode ili crvena kolačarska boja
- kašika nekolikomarmelade od šipka ili neke druge tamnije marmelade
- Fil:
- 1 l mleka
- 10 kašika šećera u prahu
- 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 250 gr margarina
- 250 gr šećera u prahu
- Dekoracija:
- 50 gr čokolade
- Odvojiti belanca od žumanca i penasto umutiti sa šećerom.Žumanca umutiti sa praškom za pecivo pa dodati vodu , brašno , kakao i umućena belanca.Sve dobro sjediniti i preručiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u predhodno zagrejanoj rerni na 180 – 200 stepeni.Pečenu koru preručiti u mokru krpu , urolati i ostaviti da se ohladi.
- Postupak pravljenja roze kore je isti kao i kod tamne stim da se marmelada ne stavlja u koru.
- Puding rastvoriti sa malo mleka a ostatak sastaviti sa šećerom i staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem .Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim pudingom.Ohlađenu roze koru iseći po dužini na tri jednake trake i svaku traku premazati marmeladom od šipka , malo fila , urolati i ostaviti da se malo stegne.Na tamnu koru naneti fil pa staviti roze rolate dva na sredinu , stim da se kroz sredinu malih rolata nanese malo fila ,pa treći staviti preko ova dva.Sve rolate premazati sa kremom ( malo krema ostaviti za premazivanje odozgo ) i ivice tamne kore podići na gore da se sastave.Pažljivo rolat umotati i stegnuti u papir za pečenje i ostaviti da se još malo stegne .Kada je rolat odstojao skloniti papir i ceo rolat premazati sa ostatkom krema i preliti sa otopljenom čokoloadom.