Ljubičica rolat – Marina Ignjatović

0

Ljubičica rolat – Marina Ignjatović

Ljubičica rolat – oduševljava izgledom i ukusom.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ljubičica rolat - Marina Ignjatović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Ljubičica rolat – Marina Ignjatović

Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 45 minutes
Ukupno vreme 1 hour 5 minutes
Broj osoba 35

Sastojci

  • Tamna kora:
  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 1 kašika vode
  • 2 kašike kakaoa
  • Roza kora:
  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 1 kašika vode
  • ekstrakt od jagode ili crvena kolačarska boja
  • kašika nekolikomarmelade od šipka ili neke druge tamnije marmelade
  • Fil:
  • 1 l mleka
  • 10 kašika šećera u prahu
  • 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 250 gr margarina
  • 250 gr šećera u prahu
  • Dekoracija:
  • 50 gr čokolade

Uputstvo za pripremu

  1. Odvojiti belanca od žumanca i penasto umutiti sa šećerom.Žumanca umutiti sa praškom za pecivo pa dodati vodu , brašno , kakao i umućena belanca.Sve dobro sjediniti i preručiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u predhodno zagrejanoj rerni na 180 - 200 stepeni.Pečenu koru preručiti u mokru krpu , urolati i ostaviti da se ohladi.
  2. Postupak pravljenja roze kore je isti kao i kod tamne stim da se marmelada ne stavlja u koru.
  3. Puding rastvoriti sa malo mleka a ostatak sastaviti sa šećerom i staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem .Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim pudingom.Ohlađenu roze koru iseći po dužini na tri jednake trake i svaku traku premazati marmeladom od šipka , malo fila , urolati i ostaviti da se malo stegne.Na tamnu koru naneti fil pa staviti roze rolate dva na sredinu , stim da se kroz sredinu malih rolata nanese malo fila ,pa treći staviti preko ova dva.Sve rolate premazati sa kremom ( malo krema ostaviti za premazivanje odozgo ) i ivice tamne kore podići na gore da se sastave.Pažljivo rolat umotati i stegnuti u papir za pečenje i ostaviti da se još malo stegne .Kada je rolat odstojao skloniti papir i ceo rolat premazati sa ostatkom krema i preliti sa otopljenom čokoloadom.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.