Luft pita – slatko savršenstvo!
Luft pita, sastojci:
- 250 g tankih kora za pitu
- 3 belanca
- 4 kašike šećera
za preliv:
- 1 l mleka
- 3 žumanca
- 6 kašika šećera
- 20 g vanilin šećera
- 1 kašika brašna
- ulje za prženje
Okvirno vreme pripreme 40 minuta.
Luft pita, priprema:
- odvojiti belanca od žumanaca
- belanca umutiti sa 4 kašike šećera
- svaku koru ravnomerno premazati umućenim belancima
- premazane kore urolati zajedno i iseći popreko na debljinu od 1,5 cm
- zagrejati ulje u tiganju
- pržiti rolnice sa obe strane dok ne porumene
- pržene rolnice odložiti na papirni ubrus da upije višak masnoće
- u šerpu sipati 0,8 l mleka
- u odvojenoj činiji sjediniti žumanca, vanil šećer, brašno i mleko
- u mleko u šerpi dodati 6 kašika šećera i ostaviti da prokuva
- kad mleko provri zakuvati kašu
- kuvati 2-3 minuta uz stalno mešanje
- pržene rolnice preliti kašom
- ostaviti sve da se ohladi na sobnoj temperaturi
- zatim ostaviti u frižideru da prenoći
Prijatno!
Video recept: https://youtu.be/5a43BxDe3M0