Luft pita

RECEPT PRIPREMILAMarija Milošević

Luft pita – slatko savršenstvo!

Luft pita, sastojci:

  • 250 g tankih kora za pitu
  • 3 belanca
  • 4 kašike šećera

za preliv:

  • 1 l mleka
  • 3 žumanca
  • 6 kašika šećera
  • 20 g vanilin šećera
  • 1 kašika brašna
  • ulje za prženje

Okvirno vreme pripreme 40 minuta.

Luft pita, priprema:

  • odvojiti belanca od žumanaca
  • belanca umutiti sa 4 kašike šećera
  • svaku koru ravnomerno premazati umućenim belancima
  • premazane kore urolati zajedno i iseći popreko na debljinu od 1,5 cm
  • zagrejati ulje u tiganju
  • pržiti rolnice sa obe strane dok ne porumene
  • pržene rolnice odložiti na papirni ubrus da upije višak masnoće
  • u šerpu sipati 0,8 l mleka
  • u odvojenoj činiji sjediniti žumanca, vanil šećer, brašno i mleko
  • u mleko u šerpi dodati 6 kašika šećera i ostaviti da prokuva
  • kad mleko provri zakuvati kašu
  • kuvati 2-3 minuta uz stalno mešanje
  • pržene rolnice preliti kašom
  • ostaviti sve da se ohladi na sobnoj temperaturi
  • zatim ostaviti u frižideru da prenoći

Prijatno!

Video recept: https://youtu.be/5a43BxDe3M0

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.