Macaron’s bez sećera – Jadranka Blažić

Macaron’s bez sećera – Jadranka Blažić

Macaron’s bez šećera – koristi se stevia, kao zamena za šećer.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Macaron’s bez sećera – Jadranka Blažić

Macaron’s bez šećera – koristi se stevia, kao zamena za šećer.

Sastojci za testo

  • 100 ml belanca (~od 3 jajeta)
  • 50 gr prosijanog mlevenog badema
  • stevia (da zameni 150gr secera)
  • vrlo malo soli (bukvalno na vrh minijatutnog noza)

Sastojci za fil

  • 125 gr putera
  • 10 kasika brasna od rogaca
  • mlake flasirane vode ili prokuvane
  • aroma vanile

Priprema sastojaka za testo

  1. Masa za makarons se pravi tako sto se ulupa belance i unutra vec ubacite boju, so i steviu. Kada ste ulupali belanca koja ne treba da budu preterano cvrsta kao za kore za „Spanski vetar“, ubaciti bademe samlevene i prosejane. Spatulom mesati polako da se sjedini belance i bademi. Sto vise mesate dobicete masu koja sve lakse spada sa spatule. Kada masa spada sa spatule lako, to je onda spremno. Napunite fisek sa masom i ako nemate silikonsku podlogu, cedite masu na papiru za pecenje koji vam vec stoji u plehu. Neka ne budu krugovi veci od 3cm. Kada ste ih sve istisnuli udarite par puta pleh o radnu povrsinu da se masa lepo slozi i izbaci vazduh. Ostavite pleh sa makarons da odstoji sat vremena i zatim ga stavite u rernu koja je zagrejana na 150C. Trebalo bi da bude dovoljno 10 minuta, ali vi pogledajte da macarons nisu mekani i da se ne lepe za prst, a i da nisu ni suvi skoz kao puslice. Izvadite iz rerne i ostavite koji minut da se prohladi i odlepi od papira, pa ih premestite na povrsinu gde cete ih filovati.

Priprema fila

  1. Stavite u posudu puter koji je stajao na sobnoj temperaturi, uspite brasno od rogaca i aromu vanile, pa polako dolivajte mlake vode i mesajte sa penaricom, jer ona ce dati najfiniju teksturu. Kada ste dobili gustinu kao kada je cokolada omeksala u toplom vazduhu, uspite je u fisek i filujte polovine od makarons, a drugom polovinom poklopite. Tako spremljene odlozite ih u kutiju sa poklopcem i drzite u frizideru.
Ostatak fila (ako ga ostane), mozete ga usuti u modlice za praline i staviti u frizideru da se stegne.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Macaron’s bez sećera – Jadranka Blažić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.