Mafini sa borovnicama – Jadranka Blažić

Mafini sa borovnicama – kada u hrono ishrani dostignete zeljenu tezinu, mozete sebi da priustite popodnevnu uzinu koja bi trebalo da se sastoji od bobicastog voca.

Mafini sa borovnicama - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Mafini sa borovnicama – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Uzina bi trebalo da bude bar 3h posle rucka ili 2h pre vecere. To moze da bude jedna saka voca, ali ponekad sebi mozete da pristite i neki kolac, sladoled ili tortu. Naravno za takvu uzinu morate se drzati samo dozvoljenih namirnica.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepatanaših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link:KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO KUHINJA.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Mafini sa borovnicama – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Mafini sa borovnicama – kada u hrono ishrani dostignete zeljenu tezinu, mozete sebi da priustite popodnevnu uzinu koja bi trebalo da se sastoji od bobicastog voca.

  • 100 gr brašna (nekog dozvoljenog svetlijeg)
  • 50 ml agava sirupa
  • 0,5 kasicice praška za pecivo
  • 60 gr maslac (moze i slan)
  • 60 ml slatke pavlake
  • 1 komad jaje
  • 100 gr borovnica
  1. Dobro umutiti sve sastojke osim borovnica. Kada ste umutili smesu, dodajte borovnice i pazljivo ih pomesajte spatulom da ostanu cele. Usuti u podmazane modle.
  2. Zagrejati pećnicu na 180°C/20′ (3 mafina). Ja sam pekla 20 minuta, ali vi povedite racuna kada ce to tacno biti kod vas.
  3. Slast u testu se toliko i ne oseti, ali kiselost od borovnica daje divan ukus i miris. I sama sam se iznenadila koliko je kolac u isto vreme i socan i mek. Prezadovoljna sam kompletnim ukusom.
Za hrono uzinu vam je dovoljan ovakav jedan mafin.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Mafini sa borovnicama – Jadranka Blažić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.