Mafini sa borovnicama – kada u hrono ishrani dostignete zeljenu tezinu, mozete sebi da priustite popodnevnu uzinu koja bi trebalo da se sastoji od bobicastog voca.
Uzina bi trebalo da bude bar 3h posle rucka ili 2h pre vecere. To moze da bude jedna saka voca, ali ponekad sebi mozete da pristite i neki kolac, sladoled ili tortu. Naravno za takvu uzinu morate se drzati samo dozvoljenih namirnica.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepatanaših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link:KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO KUHINJA.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Mafini sa borovnicama – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online
Mafini sa borovnicama – kada u hrono ishrani dostignete zeljenu tezinu, mozete sebi da priustite popodnevnu uzinu koja bi trebalo da se sastoji od bobicastog voca.
- 100 gr brašna (nekog dozvoljenog svetlijeg)
- 50 ml agava sirupa
- 0,5 kasicice praška za pecivo
- 60 gr maslac (moze i slan)
- 60 ml slatke pavlake
- 1 komad jaje
- 100 gr borovnica
- Dobro umutiti sve sastojke osim borovnica. Kada ste umutili smesu, dodajte borovnice i pazljivo ih pomesajte spatulom da ostanu cele. Usuti u podmazane modle.
- Zagrejati pećnicu na 180°C/20′ (3 mafina). Ja sam pekla 20 minuta, ali vi povedite racuna kada ce to tacno biti kod vas.
- Slast u testu se toliko i ne oseti, ali kiselost od borovnica daje divan ukus i miris. I sama sam se iznenadila koliko je kolac u isto vreme i socan i mek. Prezadovoljna sam kompletnim ukusom.