Preuzmite aplikaciju sa Google Play

Mafini sa borovnicama – Jadranka Blažić

0 23

Mafini sa borovnicama – kada u hrono ishrani dostignete zeljenu tezinu, mozete sebi da priustite popodnevnu uzinu koja bi trebalo da se sastoji od bobicastog voca.

Mafini sa borovnicama - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Mafini sa borovnicama – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Uzina bi trebalo da bude bar 3h posle rucka ili 2h pre vecere. To moze da bude jedna saka voca, ali ponekad sebi mozete da pristite i neki kolac, sladoled ili tortu. Naravno za takvu uzinu morate se drzati samo dozvoljenih namirnica.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepatanaših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link:KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO KUHINJA.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Mafini sa borovnicama – Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Mafini sa borovnicama - kada u hrono ishrani dostignete zeljenu tezinu, mozete sebi da priustite popodnevnu uzinu koja bi trebalo da se sastoji od bobicastog voca.
Obrok Desert, Doručak
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 30 minutes
Broj osoba 3 osobe
Autor Jadranka Blažić

Sastojci

  • 100 gr brašna nekog dozvoljenog svetlijeg
  • 50 ml agava sirupa
  • 0,5 kasicice praška za pecivo
  • 60 gr maslac moze i slan
  • 60 ml slatke pavlake
  • 1 komad jaje
  • 100 gr borovnica

Uputstvo za pripremu

  1. Dobro umutiti sve sastojke osim borovnica. Kada ste umutili smesu, dodajte borovnice i pazljivo ih pomesajte spatulom da ostanu cele. Usuti u podmazane modle.
  2. Zagrejati pećnicu na 180°C/20' (3 mafina). Ja sam pekla 20 minuta, ali vi povedite racuna kada ce to tacno biti kod vas.
  3. Slast u testu se toliko i ne oseti, ali kiselost od borovnica daje divan ukus i miris. I sama sam se iznenadila koliko je kolac u isto vreme i socan i mek. Prezadovoljna sam kompletnim ukusom.

Beleške

Za hrono uzinu vam je dovoljan ovakav jedan mafin.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.