Mafini sa urmama.
Urme
U prošlosti, urme su ih zvali “hleb pustinje”. Urma je slatkiš među voćem koji organizmu može doneti brojne koristi. Plodovi braon boje izvor su selena, bogati su vlaknima i antioksidansima, a zbog visokog sadržaja fosfora zovu ih i hranom za mozak.
Mafini sa urmama, sastojci:
- 3 jajeta,
- 200 g šećera,
- 2 vanilin šećera,
- 2 dl ulja,
- 250 g brašna,
- 24 urme i
- 1 prašak za pecivo.
PROČITAJ: Voćna torta – saveti i način pripreme
Mafini sa urmama, priprema:
- Umutiti jaja sa šećerom, dodata vanilin šećera, ulje, brašno i prašak za pecivo. U kalup za mafine poređati korpice, sipati u korpice 3/4 smese i u svaku korpicu utisnuti po dve očišćene urme.
- Zagrejte rernu i stavite mafine da se peku.
- Pečene mafine možete ukrasiti komadićima čokolade.
Uživajte u svakom zalogaju, to Vam želi Baćkova kuhinja! Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!