Mafini sa urmama - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Mafini sa urmama - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Mafini sa urmama.

Urme

U prošlosti, urme su ih zvali “hleb pustinje”. Urma je slatkiš među voćem koji organizmu može doneti brojne koristi. Plodovi braon boje izvor su selena, bogati su vlaknima i antioksidansima, a zbog visokog sadržaja fosfora zovu ih i hranom za mozak.

Mafini sa urmama, sastojci:

  • 3 jajeta,
  • 200 g šećera,
  • 2 vanilin šećera,
  • 2 dl ulja,
  • 250 g brašna,
  • 24 urme i
  • 1 prašak za pecivo.

PROČITAJ: Voćna torta – saveti i način pripreme

Mafini sa urmama, priprema:

  • Umutiti jaja sa šećerom, dodata vanilin šećera, ulje, brašno i prašak za pecivo. U kalup za mafine poređati korpice, sipati u korpice 3/4 smese i u svaku korpicu utisnuti po dve očišćene urme.
  • Zagrejte rernu i stavite mafine da se peku.
  • Pečene mafine možete ukrasiti komadićima čokolade.

Uživajte u svakom zalogaju, to Vam želi Baćkova kuhinja! Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!