Magični hleb tain - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Magični hleb tain - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Magični hleb TAIN.

Magični hleb tain, sastojci:

  • 3 čaše brašna (možete koristiti raženo, integralno ili obično brašno, a možete i napraviti kombinaciju sva tri),
  • 2 kafene kašičice soli,
  • četvrtina kafene kašičice suvog kvasca i
  • jedna i po čaša vode.

Magični hleb tain, priprema:

  • Pomešajte brašno, so i kvasac, zatim dodajte vodu i promešajte kašikom ili varjačom. Pokrijte i ostavite da odstoji 12 sati (posudu s testom možete staviti u plastičnu kesu ako nećete da se uhvati korica). Nakon toga ponovo promešajte i ostavite da stoji dok se na površini testa ne pojave mehurići vazduha, a to može potrajati od 7 do 12 sati ili duže.
  • Istresite testo na radnu površinu, koju ste prethodno posuli brašnom, i preklopite ga kao koverat, a zatim prevrnite i prekrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji još sat, dva.
  • Prvo zagrejte posudu (potrebna vam je posuda s poklopcem), pola sata pre prečenja, a zatim stavite testo u posudu, poklopite i pecite pola sata na 250 stepeni. Nakon toga skinite poklopac i pecite još 15-20 minuta.

Ovako pripremljen hleb nije samo hrana, čuvajte ga i možda i vama donese sreću.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!