Majkine tigajnce – Dijana Ademović

Majkine tigajnce – Dijana Ademović

Majkine tigajnce – tigajnce, starinski ustipci sa Kosova…

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Majkine tigajnce – Dijana Ademović

Majkine tigajnce – tigajnce, starinski ustipci sa Kosova…

Testo

  • 1 kg brasna
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kocka secera
  • 1 kasicica soli
  • 2 jajeta
  • ml oko 650-700vode
  1. Kvasac razmutiti u malo tople vode,dodati kocku secera,posuti prstohvatom brasna i ostaviti da se podigne.
  2. Brasno prosejati,dodati mu punu kasicicu soli,kasiku secera i dva jajeta ovlas umucena viljuskom.
  3. Staviti jaja u brasno,a zatim postupno dolivajuci toplu vodu,varjacom umesiti zitko testo.Kolicinu vode cete morati proceniti sami,zavisi i od vrste brasna,svako razlicito“pije“ vodu,ali je bitno da testo bude sto mekanije.
  4. Varjacom energicno ulupati testo,da se pojave klobuci,a zatim ga ostaviti da miruje bar 45 minuta.
  5. Ulje dobro ugrejati,pa kasikom zahvatati gomilice testa i spustati u tiganj.Prziti ih po par minuta sa obe strane,da dobiju zlatnu boju.
Tigajnce se u mom kraju najcesce sluze uz cuveni sarski sir i kiselo mleko, a divno uz njih ide i slatko…

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Majkine tigajnce – Dijana Ademović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.