Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Majkine tigajnce – Dijana Ademović

0

Majkine tigajnce – Dijana Ademović

Majkine tigajnce – tigajnce, starinski ustipci sa Kosova…

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Majkine tigajnce - Dijana Ademović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Majkine tigajnce – Dijana Ademović

Majkine tigajnce - tigajnce, starinski ustipci sa Kosova...
Vreme pripreme 1 hour 30 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 2 hours
Broj osoba 6 osoba

Sastojci

Testo

  • 1 kg brasna
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kocka secera
  • 1 kasicica soli
  • 2 jajeta
  • ml oko 650-700vode

Uputstvo za pripremu

  1. Kvasac razmutiti u malo tople vode,dodati kocku secera,posuti prstohvatom brasna i ostaviti da se podigne.
  2. Brasno prosejati,dodati mu punu kasicicu soli,kasiku secera i dva jajeta ovlas umucena viljuskom.
  3. Staviti jaja u brasno,a zatim postupno dolivajuci toplu vodu,varjacom umesiti zitko testo.Kolicinu vode cete morati proceniti sami,zavisi i od vrste brasna,svako razlicito"pije" vodu,ali je bitno da testo bude sto mekanije.
  4. Varjacom energicno ulupati testo,da se pojave klobuci,a zatim ga ostaviti da miruje bar 45 minuta.
  5. Ulje dobro ugrejati,pa kasikom zahvatati gomilice testa i spustati u tiganj.Prziti ih po par minuta sa obe strane,da dobiju zlatnu boju.

Beleške

Tigajnce se u mom kraju najcesce sluze uz cuveni sarski sir i kiselo mleko, a divno uz njih ide i slatko...

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.