Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Makovnjača – Suzana Mitić

0

Makovnjača – Suzana Mitić

Makovnjača – mirisna i mekana. Prosto mami…

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Makovnjača - Suzana Mitić | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Štampanje

Makovnjača – Suzana Mitić

Mirisna i mekana.Prosto mami...
Vreme pripreme 1 hour 5 minutes
Termicka obrada 1 hour
Ukupno vreme 2 hours 5 minutes
Broj osoba 10 osoba

Sastojci

Sastojci za testo

  • 2 jaja
  • 4 dl mleka
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 100 gr secera
  • prstohvat soli
  • 1 kora od limuna izrendana
  • 150 gr iseckanog margarina
  • 700 gr brasna

Sastojci za fil

  • 250 gr samlevenog maka
  • 2 dl vrelog mleka
  • 2 kasike secera
  • 40 gr suvog grozdja
  • 1 jaje

Za premazivanje

  • 2 kasike limunovog soka
  • 2 kasike vode
  • 1 kasika secera

Uputstvo za pripremu

  1. Zamesiti testo od svih sastojaka. Testo treba da bude glatko. Odmah podelite na tri loptice.
  2. Vrelim mlekom preliti mak i ostaviti da se prohladi. Dodati mu jaje, šećer i suvo grožđe.
  3. Svaku koru oklagijom razviti u četvrtastu koru i premazati je 1/3 fila.
  4. Postupak ponoviti i sa preostalim korama.
  5. Ostavite ih 45 minuta da narastaju. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C dok ne porumene. Gotovu makovnjaču premazati sa limunovim sokom, šećerom i malo vode.
  6. Ostaviti da se ohladi i seći po želji.

Beleške

Sok od limuna,malo secera i malo vode razmutiti cetkom i premazati pecenu strudlu.Kora je vrlo tanka i mekana i ima ukus limuna. Prijatno.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.