BKTV news - Male tajne, pravih majstora - 5 najvećih grešaka kod kuvanja testenine - Pixabay
BKTV news - Male tajne, pravih majstora - 5 najvećih grešaka kod kuvanja testenine - Pixabay

5 najvećih grešaka kod kuvanja testenine – kako biste testeninu skuvali bez greške, pratite ove savete stručnjaka i više nikada vam se neće desiti da poslužite lošu pastu.

Otkrijte kako da sprečite lepljenje testenine i iskoristite vodu u kojoj se kuvala.

1. Koristimo suviše malu posudu za kuvanje

U slučaju testenine, veličina je zaista važna tj. važno je da je kuvate u velikoj posudi sa puno vode jer će se tokom kuvanja proširiti i trebaće joj prostora. Ako se ne kuva u dovoljno vode, pasta će biti lepljiva i kašasta.

2. Prerano solimo vodu

Stručnjaci kažu da pastu treba posoliti tek kada proključa, trenutak pre nego što u nju stavimo testeninu, jer će tako testenina bolje apsorbovati so. Dakle, nemojte je soliti na početku kuvanja, dok je hladna.

BKTV news - Male tajne, pravih majstora - 5 najvećih grešaka kod kuvanja testenine - Pixabay
BKTV news – Male tajne, pravih majstora – 5 najvećih grešaka kod kuvanja testenine – Pixabay

3. Stavljamo ulje u vodu

Mnogi će na početku kuvanja staviti ulje u vodu, jer su čuli da tada testenina neće biti lepljiva. Problem eventualne lepljivosti rešićete tako što ćete testeninu redovno mešati tokom kuvanja, a dodavanje ulja izbjegavajte jer će se na testenini stvoriti masni sloj zbog kojeg će sos kliziti sa nje.

4. Isperemo testeninu nakon kuvanja

Ovim postupkom zapravo ispiramo ukus i prirodni skrob koji će testenini dati kremastu teksturu.

5. Bacamo vodu u kojoj se kuvala

Velika količina ranije spomenutog skroba ostaje u vodi nakon kuvanja i kuvari savetuju da upravo sa tom vodom zgusnete sos koji želite da poslužite uz testeninu i zaboravite na dodavanje brašna ili zaprške.

Pogledajte sve naše recepte za testeninu OVDE >>>

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!