Male tajne, pravih majstora – 5 najvećih grešaka kod kuvanja testenine

5 najvećih grešaka kod kuvanja testenine – kako biste testeninu skuvali bez greške, pratite ove savete stručnjaka i više nikada vam se neće desiti da poslužite lošu pastu.

Otkrijte kako da sprečite lepljenje testenine i iskoristite vodu u kojoj se kuvala.

1. Koristimo suviše malu posudu za kuvanje

U slučaju testenine, veličina je zaista važna tj. važno je da je kuvate u velikoj posudi sa puno vode jer će se tokom kuvanja proširiti i trebaće joj prostora. Ako se ne kuva u dovoljno vode, pasta će biti lepljiva i kašasta.

2. Prerano solimo vodu

Stručnjaci kažu da pastu treba posoliti tek kada proključa, trenutak pre nego što u nju stavimo testeninu, jer će tako testenina bolje apsorbovati so. Dakle, nemojte je soliti na početku kuvanja, dok je hladna.

BKTV news - Male tajne, pravih majstora - 5 najvećih grešaka kod kuvanja testenine - Pixabay
BKTV news – Male tajne, pravih majstora – 5 najvećih grešaka kod kuvanja testenine – Pixabay

3. Stavljamo ulje u vodu

Mnogi će na početku kuvanja staviti ulje u vodu, jer su čuli da tada testenina neće biti lepljiva. Problem eventualne lepljivosti rešićete tako što ćete testeninu redovno mešati tokom kuvanja, a dodavanje ulja izbjegavajte jer će se na testenini stvoriti masni sloj zbog kojeg će sos kliziti sa nje.

4. Isperemo testeninu nakon kuvanja

Ovim postupkom zapravo ispiramo ukus i prirodni skrob koji će testenini dati kremastu teksturu.

5. Bacamo vodu u kojoj se kuvala

Velika količina ranije spomenutog skroba ostaje u vodi nakon kuvanja i kuvari savetuju da upravo sa tom vodom zgusnete sos koji želite da poslužite uz testeninu i zaboravite na dodavanje brašna ili zaprške.

Pogledajte sve naše recepte za testeninu OVDE >>>

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Male tajne, pravih majstora – 5 najvećih grešaka kod kuvanja testenine

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.