Manti – Ivana Mitrović
Manti – čuveno jelo, veoma ukusno.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Manti – Ivana Mitrović
Manti – čuveno jelo, veoma ukusno.
- 100 g margarina
- 2 cena belog luka
- 300 ml jogurta
- 2 kocke za supu
- 400 g brasna
- 2 jaja
- 100 ml vode
- 300 g mlevenog mesa
- 2 glavice luka
- so
- biber
- U dublji sud sipati brasno,dodati jedno jaje i jedno zumance i 100ml vode
- Posoliti i promesati pa na nabrasnjenoj povrsini umesiti testo rukom.
- Ostaviti da odstoji jedan sat.
- Za to vreme, crni luk sitno iseckati,dodati mleveno meso, posoliti, pobiberiti pa sjediniti – umesati sastojke rukom.Ostaviti na hladnom dok testo ne dospe.
- Posle sat vremena testo premesiti,razvuci deblju koru i iseci je na kvadrate.
- Na svaki kvadrat naneti fil od mesa.Krajeve premazati rastopljenim margarinom da se lakse zalepe.Uviti krajeve ka sredini i pritisnuti rukom.
- Rastopljenim margarinom premazati vatrostalnu ciniju pa naredjati mante.
- Peci 25 minuta na 215 stepeni.
- U medjuvremenu izgnječiti beli luk i promesati sa jogurtom pa ostaviti da odstoji.
- U preostalom rastopljenom margarinu (a moze i maslac) dodati mlevenu papriku.
- Posle 25 minuta mante preliti supom,pa nastaviti sa pecenjem jos 30 minuta na istoj temperaturi.
- Kad budu gotove servirati ih sa jogurtom prelivene mesavinom margarina (maslaca) i paprike.