Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Manti – Ivana Mitrović

0

Manti – Ivana Mitrović

Manti – čuveno jelo, veoma ukusno.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Manti - Ivana Mitrović | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Štampanje

Manti – Ivana Mitrović

Manti - čuveno jelo, veoma ukusno.
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 35 minutes
Broj osoba 7 osoba

Sastojci

  • 100 g margarina
  • 2 cena belog luka
  • 300 ml jogurta
  • 2 kocke za supu
  • 400 g brasna
  • 2 jaja
  • 100 ml vode
  • 300 g mlevenog mesa
  • 2 glavice luka
  • so
  • biber

Uputstvo za pripremu

  1. U dublji sud sipati brasno,dodati jedno jaje i jedno zumance i 100ml vode
  2. Posoliti i promesati pa na nabrasnjenoj povrsini umesiti testo rukom.
  3. Ostaviti da odstoji jedan sat.
  4. Za to vreme, crni luk sitno iseckati,dodati mleveno meso, posoliti, pobiberiti pa sjediniti - umesati sastojke rukom.Ostaviti na hladnom dok testo ne dospe.
  5. Posle sat vremena testo premesiti,razvuci deblju koru i iseci je na kvadrate.
  6. Na svaki kvadrat naneti fil od mesa.Krajeve premazati rastopljenim margarinom da se lakse zalepe.Uviti krajeve ka sredini i pritisnuti rukom.
  7. Rastopljenim margarinom premazati vatrostalnu ciniju pa naredjati mante.
  8. Peci 25 minuta na 215 stepeni.
  9. U medjuvremenu izgnječiti beli luk i promesati sa jogurtom pa ostaviti da odstoji.
  10. U preostalom rastopljenom margarinu (a moze i maslac) dodati mlevenu papriku.
  11. Posle 25 minuta mante preliti supom,pa nastaviti sa pecenjem jos 30 minuta na istoj temperaturi.
  12. Kad budu gotove servirati ih sa jogurtom prelivene mesavinom margarina (maslaca) i paprike.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.