Marcipan bombonjere – Kristina Gašpar

Marcipan bombonjere – Kristina Gašpar

Marcipan bombonjere – ove kolačiće pripremala sam za Novu godinu, ali možete ih pripremati i za druge prilike.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Marcipan bombonjere – Kristina Gašpar

  • 100 g šećera
  • 1 dl vode
  • 10 g burbon vanila šećera
  • 100 g margarina
  • 250 g mlevenih oraha
  • 50-70 g mlevenog keksa
  • 200 g marcipana
  • Glazura:
  • 200 g čokolade
  • 1 dl vode
  • 50 g margarina
  • Dekoracija:
  • čokoladne mrvice po potrebi
  1. Prokuvati šećer i vodu, potom dodati orahe, margarin i vanilin šećer, pa mešati dok se margarin ne otopi.
  2. U hladnu smesu umešati keks (količina kekša zavisi od toga koliko su orasi suvi, dodajte ga postepeno).
  3. Kada se smesa ohladi i stgne, oblikujte pravougaonike kao na fotografiji, dimenzija 1*3 cm.
  4. Na smesu od oraha i keksa, stavite komad marcipana, istog oblika kao podloga, ali nešto manjih dimenzija.
  5. Ja sam koristila marcipan koji je na fotografiji, a svakako možete koristiti i običan.
  6. Kako biste lakše dobili oblik kao na fotografiji, prvo oblikujte kuglicu, uvaljajte je u kakao, od nje napravite rolnicu, malo je pritisnite odozgo, pa je popreko presecite na pola.
  7. Kolačiće stavite u frižider da se dobro stegnu,a potom ih umačite u čokoladnu glazuru i po želji pospite komadićima čokolade.
  8. Glazuru pripremize tako što ćete vodu i čokoladu topiti na niskoj temperaturi uz povremeno mešanje. Kada smesa postane glatka i homogena, sklonite sa ringle i dodajte margarin. Mešajte dok se on ne otopi. Mešanjem ćete prohladiti glazuru.
  9. U spremnu glazuru umačite kolačiće-zabodite ih na što manju viljušku sa donje strane, umočite u čokoladu, malo protresite kada izvadite kako bi se višak čokolade ocedio i ređajte na tacnicu.
  10. Ako kolačiće posipate čokoladnim mrvicama, uradite to odmah kako bi se mrvice zalepile dok se čokolada ne stegne.
  11. Od ove količine ćete dobiti 40 kolačića.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Marcipan bombonjere – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.