Marcipan bombonjere – Kristina Gašpar

0

Marcipan bombonjere – Kristina Gašpar

Marcipan bombonjere – ove kolačiće pripremala sam za Novu godinu, ali možete ih pripremati i za druge prilike.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Marcipan bombonjere - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Marcipan bombonjere – Kristina Gašpar

Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 35 minutes
Broj osoba 40

Sastojci

  • 100 g šećera
  • 1 dl vode
  • 10 g burbon vanila šećera
  • 100 g margarina
  • 250 g mlevenih oraha
  • 50-70 g mlevenog keksa
  • 200 g marcipana
  • Glazura:
  • 200 g čokolade
  • 1 dl vode
  • 50 g margarina
  • Dekoracija:
  • čokoladne mrvice po potrebi

Uputstvo za pripremu

  1. Prokuvati šećer i vodu, potom dodati orahe, margarin i vanilin šećer, pa mešati dok se margarin ne otopi.
  2. U hladnu smesu umešati keks (količina kekša zavisi od toga koliko su orasi suvi, dodajte ga postepeno).
  3. Kada se smesa ohladi i stgne, oblikujte pravougaonike kao na fotografiji, dimenzija 1*3 cm.
  4. Na smesu od oraha i keksa, stavite komad marcipana, istog oblika kao podloga, ali nešto manjih dimenzija.
  5. Ja sam koristila marcipan koji je na fotografiji, a svakako možete koristiti i običan.
  6. Kako biste lakše dobili oblik kao na fotografiji, prvo oblikujte kuglicu, uvaljajte je u kakao, od nje napravite rolnicu, malo je pritisnite odozgo, pa je popreko presecite na pola.
  7. Kolačiće stavite u frižider da se dobro stegnu,a potom ih umačite u čokoladnu glazuru i po želji pospite komadićima čokolade.
  8. Glazuru pripremize tako što ćete vodu i čokoladu topiti na niskoj temperaturi uz povremeno mešanje. Kada smesa postane glatka i homogena, sklonite sa ringle i dodajte margarin. Mešajte dok se on ne otopi. Mešanjem ćete prohladiti glazuru.
  9. U spremnu glazuru umačite kolačiće-zabodite ih na što manju viljušku sa donje strane, umočite u čokoladu, malo protresite kada izvadite kako bi se višak čokolade ocedio i ređajte na tacnicu.
  10. Ako kolačiće posipate čokoladnim mrvicama, uradite to odmah kako bi se mrvice zalepile dok se čokolada ne stegne.
  11. Od ove količine ćete dobiti 40 kolačića.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.