Marokanska ruža – Snežana Kitanović

Marokanska ruža – Snežana Kitanović

Marokanska ruža – još jedan predivan recept, sa ukusom ruže!

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Marokanska ruža – Snežana Kitanović

Marokanska ruža – još jedan predivan recept, sa ukusom ruže!

  • 2 jaja
  • 60 gr. putera
  • 100 gr. šećera
  • 130 ml. jogurta
  • 2 kašike ružine vodice
  • 50 gr. brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 50 gr. griza
  • 50 gr. mlevenih badema (ja sam stavila pečene)
  • rendana kora jednog limuna
  1. Belance odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
  2. Puter sjediniti sa šećerom i mutiti sve dok ne postane penast.
  3. Zatim dodati jogurt, ružinu vodicu, žumance, brašno i prašak za pecivo i sve sjediniti.
  4. Griz, bademe i koru limuna dodati smesi, sve promešati a zatim i sneg od belanaca lagano umešati u smesu.
  5. Smesu izliti u četvrtasti kalup za pečenje obložen papirom.
  6. Kolač peći na 180°C 40 minuta.
  7. Ohladiti.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Marokanska ruža – Snežana Kitanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.