Martin Chiffers Master Class | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 1

Martin Chiffers Master Class na prvom Beogradskom festivalu slatkiša „I LOVE MY CANDY“!

Martin Chiffers, ekskluzivni gost na prvom Beogradskom festivalu slaktiša, ostavio je bez daha sve prisutne na današnjem Master Class predavanju.

Iako je visoka temperatura danas bila njegov veliki neprijatelj, šarmantni Martin Chiffers je uspešno proveo sve zainteresovane kroz svet čokolade i njene pripreme. Čokolada je veoma zahtevan materijal sa kojim Martin vlada lakoćom. Naravno, iza toga stoje sati, dani, meseci i godine njegovog iskustva i stalnog isprobavanja i eksperimentisanja.

Martin-Chiffers-master-class-recepti-i-kuvar-online-06Njegov maestralni cvet od čokolade na postolju, nastajao je pred našim očima nekih sat vremena, dok smo pratili priču o čokoladi, o važnosti zagrevanja i hlađenja, o pravoj temperaturi obrade, itd.

Martin Chiffers je preko 30 godina prisutan u kulinarstvu, radeći u najpoznatijim i najvećim hotelima na svetu u Londonu, Singapuru, Koreji i Dubajiu. On je jedini poslastičar šef na svetu koji je pobedio na European Pastry Cup Coupe du Monde de la Pâtisserie, dva puta, 2012. i 2014. godine! Sve neverovatne skulpture i oblike koje Martin kreira i pravi od čokolade, možete videti ako posetite njegov web sajt ili Facebook profil.

Za sve nas prisutne je bilo veliko zadovoljsto i čast ugostiti i gledati takvog majstora na delu! Sve pohvale organizatoru Festivala za ovaj Master Class.

Martin Chiffers web site:
http://www.pastrychef.biz/

Martin Chiffers Facebook: https://www.facebook.com/martinchiffers

Martin Chiffers References:

  • Zlatna nagrada na Međunarodnom Banket takmičenju, Dalas, Teksas
  • Zlatna nagrada na Međunarodnom Banket takmičenju, Limoges, Francuska
  • Dobitnik nagrade „Pastry Chef of the Year 2010″, Bliski istok
  • Britanski predsednik i pobednik svetskog prvenstva „European Pastry World Cup“, Coupe du Monde de la Patisserie
  • Otvaranje sopstvene poslastičarnice Martin J Chiffers, Tokio, Japan
  • Predsednik Velike Britanije i sudija na svetskom prvenstvu Tim kup Velike Britanije du Monde de la Patisserie Lion
  • 2014. – Predsednik Velike Britanije i pobednik svetskog prvenstva „European Pastry World Cup“ Copue du Monde de la Patisserie

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Vesti, kliknite na link: VESTI.