Masna lisnata pogača – Marija Milošević

Masna lisnata pogača.

Masna lisnata pogača, sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 20 g suvog kvasca
  • 1 dl ulja
  • 3 jajeta
  • 2,5 dl vode
  • 2,5 dl mleka
  • 200 g putera
  • 1,5 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli

Masna lisnata pogača, priprema:

  • Posoliti brašno i dobro sjediniti da se so ravnomerno rasporedi.
  • Sipati mlaku vodu, šećer i kvasac, blago promešati i ostaviti da se kvasac aktivira.
  • Dodati dva jajeta i ulje.
  • Malo promešati i zatim naliti toplim mlekom. Sjediniti sve varjačom. Nastaviti mešenje rukama.
  • Kada se umesi testo, ostaviti da nakvasa 45 minuta.
  • Testo onda podeliti na 3 jednaka dela.
  • Svaki deo rastanjiti u pravougaoni oblik.
  • Svaki deo premazati 1/4 putera.
  • Svaki deo urolati u valjak.
  • Šerpu premazati puterom. Obložiti dno šerpe pek papirom pa i njega premazati puterom.
  • Od tri dela testa uplesti pletenicu.
  • Staviti pletenicu u šerpu i premazati jednim umućenim jajetom.
  • Ostaviti da naraste 30 minuta.
  • Nakon toga staviti ostatke putera na vrh.
  • Peći 20 minuta na 180 stepeni C.
  • Zatim pokriti folijom i peći još 15 minuta.
  • Nakon toga, otkriti i peći još 15 minuta dok ne porumeni.
  • Prijatno!

Video link:
https://www.youtube.com/watch?v=e3bXo2xF6eM

Okvirno vreme pripreme 120 minuta.

Marija Milošević

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Masna lisnata pogača – Marija Milošević

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.