Medalje kao suvenir iz Istanbula

Na 16. Internacionalnom skupu gastronomije u Istanbulu, studenti novosadskog PMF-a ostvarili su zapažene rezultate, osvojivši dve zlatne i tri srebrne medalje, objavio je Turistički svet.

U Istanbulu se okupilo 2.100 takmičara iz 30 država, koji su se takmičili u 75 kategorija. Pokrovitelji takmičenja bili su Gastronomska federacija Turske i Svetska kulinarska asocijacija (WACS), a tokom četiri dana, manifestaciju je posetilo više od 30.000 ljudi. Sudije su bile profesionalci – kuvari iz celog sveta – Japana, Koreje, Italije, Slovenije, Nemačke, Kine, Poljske, Češke, Dubaija, Makedonije, Pakistana, Malte, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mongolije…

Zahvaljujući Prirodno-matematičkom fakultetu, Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo i Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost, delegacija studenata i nastavnika PMF-a je učestvovala i na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju i ostvarila izvrsne rezultate.

Marko Aćimović i Maja Banjac u katerogiji “pasta/junior” osvojili su zlatne medalje, a Goran Radivojević je u istoj kategoriji osvojio srebrnu medalju, kao i Maja Šimunovački i Miloš Kuzmanović u kategoriji “jelo od mesa/seniori”.

Izvor: Turistički svet

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu – Recepti i Kuvar online

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija – Recepti i Kuvar online

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci – Medeno srce

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.