Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Medena kućica – Kristina Gašpar

0

Medena kućica – Kristina Gašpar

Medena kućica – u susret predstojećim praznicima… Mirisna i ukusna…

Medenu kućicu sam prvi put pripremila i evo kako ona izgleda. Kada je dekorišete, savetujem da nikoga ne kopirate već da pustite mašti na volju. Medenjake i kućicu pripremam po ovom receptu:

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Medena kućica - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Medena kućica – Kristina Gašpar

Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 45 minutes
Ukupno vreme 50 minutes

Sastojci

  • 200 gr šećera
  • 200 gr maslaca
  • 1 kašika meda
  • 2 jajeta
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica začina za medenjake
  • 1 kašika kakaoa
  • 500-600 gr mekog crnog ili belog brašna plus brašno za mešenje i razvijanje testa
  • Za dekoraciju:
  • 1 belance
  • 250-300 gr šećera u prahu
  • kašičica soka od limuna
  • prehrambene boje po potrebi

Uputstvo za pripremu

  1. Umutiti maslac i šećer, pa dodati jaja, med i vanilin šećer. Smesu dobro sjedniti. Potom dodati brašno, kakao i začin za medenjake i umesiti glatko testo. Tokom mešenja, dodavati brašno kako se testo ne bi lepilo.
  2. Testo uviti u kesu ili samolepljivu foliju i ostaviti da odstoji u frižideru oko pola sata.
  3. Testo razvijte do željene debljine, ali savetujem da ne razvijate jako tanko. Ja sam ga razvijala oko 6-7 mm debljine.
  4. Seći željene oblike i ređati u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
  5. Za ovu kućicu nisam koristila modle i šablone, već sam delove sekla odokativno. Obavezno ostavljati dosta prostora između delova kako se ne bi zalepili tokom pečenja.
  6. Peći 15 minuta na 150 stepeni.
  7. Kada se delovi ohlade, spojite ih smesom od belanceta i šećera u prahu uz dodatak limunovog soka. A nju ćete dobti tako što ćete navede količine u delu "za dekoraciju" umutiti mikserom.
  8. Šećer dodajte postepeno sve dok ne dobijete odgovarajuću gustinu. količina šećera zavisi od veličine belanceta.
  9. Po želji, smesu (rojal masu) možete obojiti jestivim bojama i dekorisati kućicu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.