Medena štrudla sa orasima – Marija Mirković

0

Medena štrudla sa orasima – Marija Mirković

Medena štrudla sa orasima – prava medena štrudla!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Medena štrudla sa orasima - Marija Mirković - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Medena štrudla sa orasima – Marija Mirković

Vreme pripreme 30 minutes
Termicka obrada 50 minutes
Ukupno vreme 1 hour 20 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • Testo:
  • 600 gr brašna
  • 250 ml mlakog mleka
  • 1 jaje
  • 1 kašika maslaca
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 kašike šećera malo soli.
  • Fil:
  • 200 gr mlevenih oraha
  • 6 kašika meda
  • 1 kašičica cimeta
  • 50 gr omekšalog maslaca

Uputstvo za pripremu

  1. Od svih sastojaka umesiti testo. Ostaviti oko 30 minuta da naraste, premesiti ga i razvući u pravougaonik. Izmešati sve sastojke za fil. Testo premazati filom i uviti u rolat. Rolat po dužini raseći oštrim nožem da se dobiju dve polovine. Polovine uplesti jednu preko druge (kao pletenicu), tako da deo sa filom uvek bude gore. Napraviti venac i staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Gotovu i vruću štrudlu premazati toplim medom.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.