Medenjaci – Dijana Popović

Medenjaci.

Medenjaci, sastojci:

  • 450 gr brašna
  • 170 gr šećera u prahu
  • 1 kesica karamel šećera
  • 2 jajeta
  • 1 kašika začina za medenjake
  • 80 gr putera
  • 3 kašike meda
  • na vrh noža praška za pecivo

Medenjaci, priprema:

  • Penasto umutiti jaja sa šećerom u prahu, dodati karamel šećer, med i omekšali puter.
  • Dodati prašak za pecivo i začin za medenjake, pa umesiti fino glatko testo.
  • Testo pokriti sa folijom i ostaviti 2 sata da ostoji u frižideru.
  • Posle 2 sata testo izvaditi iz frižidera i na radnoj površini, koja je posuta sa brašnom, razviti testo na tanje.
  • Sa modlama vaditi željeni oblik.
  • Složiti u tepsiju na pek papir.
  • Peći u zagrejanoj rerni 7 minuta na 200 stepeni.

Dijana Popović

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.