Medenjaci – Marina Ignjatović

Medenjaci – Marina Ignjatović

Medenjaci – slatki i fini medenjaci su ukras svakom stolu  za Novu godinu.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Medenjaci – Marina Ignjatović

  • 300 gr mekog brašna
  • 100 gr margarina
  • 1 jaje
  • 100 gr šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašika kakaoa
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 4 kašičice meda
  • Glazura:
  • 150 gr šećera u prahu
  • 2-3 kašike vrele vode
  1. Med i margarin otopiti na tihoj vatri. Brašno pomešati sa šećerom, pecivom, vanilin šećerom, kakaom i cimetom. Umutiti jaja pa dodati u drašno i zamesiti sa otopljenim margarinom i medom. Smesu izručiti na radnu površinu i sve lepo umesiti da se dobije glatko testo. Umotati testo u najlonsku foliju i ostaviti da miruje 10 – 15 minuta. Rastanjiti testo oklagijom na debljinu 5 mm i raznim modlicama vaditi željene oblike.
  2. Medenjake poređati u podmazani pleh i peći 10 – tak minuta na 180 stepeni.
  3. Pečene medenjake izvaditi iz rerne i ohladiti.
  4. Umutiti glazuru drvenom varjačom od šećera u prahu i vrele vode, da se dobije gusta bela masa (kao za rozen tortu). U glazuru po želji mogu se umešati prehrambene boje.
  5. Na svaki medenjak naneti glazuru.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.