Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Medenjaci – Marina Ignjatović

0

Medenjaci – Marina Ignjatović

Medenjaci – slatki i fini medenjaci su ukras svakom stolu  za Novu godinu.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Medenjaci - Marina Ignjatović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Medenjaci – Marina Ignjatović

Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 40 minutes
Broj osoba 40

Sastojci

  • 300 gr mekog brašna
  • 100 gr margarina
  • 1 jaje
  • 100 gr šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašika kakaoa
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 4 kašičice meda
  • Glazura:
  • 150 gr šećera u prahu
  • 2-3 kašike vrele vode

Uputstvo za pripremu

  1. Med i margarin otopiti na tihoj vatri. Brašno pomešati sa šećerom, pecivom, vanilin šećerom, kakaom i cimetom. Umutiti jaja pa dodati u drašno i zamesiti sa otopljenim margarinom i medom. Smesu izručiti na radnu površinu i sve lepo umesiti da se dobije glatko testo. Umotati testo u najlonsku foliju i ostaviti da miruje 10 - 15 minuta. Rastanjiti testo oklagijom na debljinu 5 mm i raznim modlicama vaditi željene oblike.
  2. Medenjake poređati u podmazani pleh i peći 10 - tak minuta na 180 stepeni.
  3. Pečene medenjake izvaditi iz rerne i ohladiti.
  4. Umutiti glazuru drvenom varjačom od šećera u prahu i vrele vode, da se dobije gusta bela masa (kao za rozen tortu). U glazuru po želji mogu se umešati prehrambene boje.
  5. Na svaki medenjak naneti glazuru.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.