Medenjaci.
Medenjaci, sastojci:
- 4 jajeta,
- 250 g šećera,
- 6 kašika meda,
- 800 g brašna,
- 2 kašičice sode bikarbone i
- 1 kašičica cimeta.
Medenjaci, priprema:
- Brašno prosejati sa sodom bikarbonom, jaja umutiti sa šećerom, dodati med, cimet i pripremljeno brašno.
- Testo dobro sjedinite, rastanjite na debljinu malog prsta i po vašem ukusu, modlom, čašom, vaditi medenjake. Možete ih oblikovati i u kuglicu.
- Medenjake poređajte u tepsiju, ostavite razmak između, da se ne bi slepili jedan uz drugi.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko dvadesetak minuta, odnosno dok ne budu pečeni.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!