Medeno srce – Biljana Mladenović

Medeno srce – Biljana Mladenović

Medeno srce – kolač je vrlo sočan i ukusan.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Medeno srce – Biljana Mladenović

Medeno srce – kolač je vrlo sočan i ukusan.

  • 100 gr. šećera
  • 250 ml. vode
  • 180 ml.ulja
  • 200 gr. brašna
  • kašičica jednasode bikarbone
  • jedan prašak za pecivo
  • pola kesice cimeta
  • 4-5 kašika dzema (od šljiva)
  • 100 gr. čokolade
  1. U posudu staviti šećer, vodu i ulje.
  2. Dobro umutiti da se razbije šećer.
  3. Dodati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i dzem.
  4. Svediniti sve sastojke.
  5. Peći u pećnici.
  6. Kada je gotov kolac premazati vreo kolac dzemom i narendati čokoladu.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Medeno srce – Biljana Mladenović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.