Medeno srce

RECEPT PRIPREMILAZorica Stajić

Medeno srce – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Medeno srce, sastojci:

  • 1 čaša mleka (čaša (od 2 dl))
  • 1 čaša šećera
  • 0,75 čaše ulja
  • 2 čaše brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 kašike kakaoa
  • 6 kašika dzema (5 – 6 kašika)
  • 1 kašika meda ((nije obavezno))

Medeno srce, priprema:

 

  1. U jednu posudu stavite sve navedene sastojke sem džema i meda.
  2. Sve dobro umutite mikserom.
  3. Oko polovine smese sipajte u uljem podmazan i brašnom posut pleh i pecite oko desetak minuta na 200 st. a zatim izvadite pleh, premažite džemom, pa preko sipajte ostatak smese. Vratite pleh u rernu i pecite još tridesetak minuta(probajte čačkalicom i ako ostane suva, kolač je pečen).
  4. PS. Ukoliko želite, kolač možete preliti glazurom od čokolade a ja sam ga još vruć premazala medom umućenim sa 1 kašikom džema i 1 kašikom vode.

Zorica Stajić

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.