Medeno srce – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online
Medeno srce, sastojci:
- 1 čaša mleka (čaša (od 2 dl))
- 1 čaša šećera
- 0,75 čaše ulja
- 2 čaše brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- 2 kašike kakaoa
- 6 kašika dzema (5 – 6 kašika)
- 1 kašika meda ((nije obavezno))
Medeno srce, priprema:
- U jednu posudu stavite sve navedene sastojke sem džema i meda.
- Sve dobro umutite mikserom.
- Oko polovine smese sipajte u uljem podmazan i brašnom posut pleh i pecite oko desetak minuta na 200 st. a zatim izvadite pleh, premažite džemom, pa preko sipajte ostatak smese. Vratite pleh u rernu i pecite još tridesetak minuta(probajte čačkalicom i ako ostane suva, kolač je pečen).
- PS. Ukoliko želite, kolač možete preliti glazurom od čokolade a ja sam ga još vruć premazala medom umućenim sa 1 kašikom džema i 1 kašikom vode.
Zorica Stajić