Meksički chilli pasulj recept – crveni meksički pasulj sa mlevenom ljutom paprikom, i kukuruzom, pravi izbor za tople dane.
Meksički chilli pasulj recept – Recepti i Kuvar online
Meksički chilli pasulj recept – crveni meksički pasulj sa mlevenom ljutom paprikom, i kukuruzom, pravi izbor za tople dane.
- 2 kašike maslinovo ulje
- 1 glavica crveni luk (srednje veličine, sitno iseckan)
- 2 čena beli luk (izgnječen)
- 1 komad crvena paprika babura (velika, sitno iseckana)
- 2 kašičice mlevena crvena paprika ljuta
- 2 kašičice paradajz pire
- 400 gr, paradajz pelat usitnjen
- 400 gr, crveni meksički pasulj (oceđen, konzerva)
- 125 gr kukurz iz konzerve (oceđen)
- 1 kašičica šećer
- 2 kašike svež peršunov list (sitno iseckan)
- Zagrejte ulje u velikom tiganju na umerenoj temperaturi. Dodajte luk i beli luk. Dinstajte, mešajući, 3 do 4 minuta, dok crveni luk ne dobije staklast izgled. Dodajte iseckanu crvenu papriku baburu i mlevenu crvenu ljutu papriku. Dinstajte, mešajući povremeno, za 2 do 3 minuta ili dok paprika ne omekša.
- Dodajte paradajz pire, paradajz pelat usitnjen, crveni pasulj, kukuruz i šećer. Pustite da proključa. Smanjite toplotu na srednju ili slabu. Kuvajte 30 minuta ili dok se smesa blago zgusne. Meksički chilli pasulj servirati topao, preko posebno pripremljenog basmati pirinča, ukrašen listom peršuna.