Meksički chilli pasulj recept

Meksički chilli pasulj recept – crveni meksički pasulj sa mlevenom ljutom paprikom, i kukuruzom, pravi izbor za tople dane.

Meksički chilli pasulj recept – Recepti i Kuvar online

Meksički chilli pasulj recept – crveni meksički pasulj sa mlevenom ljutom paprikom, i kukuruzom, pravi izbor za tople dane.

  • 2 kašike maslinovo ulje
  • 1 glavica crveni luk (srednje veličine, sitno iseckan)
  • 2 čena beli luk (izgnječen)
  • 1 komad crvena paprika babura (velika, sitno iseckana)
  • 2 kašičice mlevena crvena paprika ljuta
  • 2 kašičice paradajz pire
  • 400 gr, paradajz pelat usitnjen
  • 400 gr, crveni meksički pasulj (oceđen, konzerva)
  • 125 gr kukurz iz konzerve (oceđen)
  • 1 kašičica šećer
  • 2 kašike svež peršunov list (sitno iseckan)
  1. Zagrejte ulje u velikom tiganju na umerenoj temperaturi. Dodajte luk i beli luk. Dinstajte, mešajući, 3 do 4 minuta, dok crveni luk ne dobije staklast izgled. Dodajte iseckanu crvenu papriku baburu i mlevenu crvenu ljutu papriku. Dinstajte, mešajući povremeno, za 2 do 3 minuta ili dok paprika ne omekša.
  2. Dodajte paradajz pire, paradajz pelat usitnjen, crveni pasulj, kukuruz i šećer. Pustite da proključa. Smanjite toplotu na srednju ili slabu. Kuvajte 30 minuta ili dok se smesa blago zgusne. Meksički chilli pasulj servirati topao, preko posebno pripremljenog basmati pirinča, ukrašen listom peršuna.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.