Mentol štanglice – Dana Drobnjak

Mentol štanglice – brze štanglice sa ukusom mentola.

Mentol štanglice - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online
Mentol štanglice – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Mentol štanglice – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Mentol štanglice – brze štanglice sa ukusom mentola.

Za prvi sloj:

  • 150 gr šećera
  • 1 dl vode
  • 125 gr margarina (ili putera)
  • 100 gr čokolade
  • 50 gr lesnika (pečenog, mlevenog)
  • 250 gr mlevenog keksa

Za drugi sloj:

  • 200 gr tvrdih mentol bombona
  • 1 dl vode
  • 125 gr margarina (ili putera)
  • 200 gr mleka u prahu

Za glazuru:

  • 100 gr bele čokolade
  • 40 gr margarina (ili putera)
  • 3 tvrde mentol bombone (2-3 bombone)
  1. U posudu staviti 150 gr šećera i 1 dcl vode, kuvati dok se šećer ne istopi pa dodati margarin i čokoladu da se istopi, skinuti sa vatre i dodati mleveni keks i mlevene lešnike. Dobro izmešati i dok je masa topla staviti u kalup veličine 20 x 25 cm.
    U posudu staviti mentol bonbone i 1 dcl vode, kuvati na tihoj vatri da se bonbone istope uz mešanje. Kad se istope, dodati 125 gr margarina da se istopi, skinuti sa vatre i dodati 200 gr mleka u prahu, 3-4 kapi mentol arome, dobro izmešati i staviti preko prvog sloja, izravnjati i ostaviti da se ohladi.
    Istopiti 100 gr bele čokolade sa 40 gr margarina i staviti preko sloja od mleka u prahu. Dok se glazura nije još stegla posuti sa mlevenim mentol bonbonama.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Mentol štanglice – Dana Drobnjak

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.