Mentol štanglice – brze štanglice sa ukusom mentola.
Mentol štanglice – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online
Mentol štanglice – brze štanglice sa ukusom mentola.
Za prvi sloj:
- 150 gr šećera
- 1 dl vode
- 125 gr margarina (ili putera)
- 100 gr čokolade
- 50 gr lesnika (pečenog, mlevenog)
- 250 gr mlevenog keksa
Za drugi sloj:
- 200 gr tvrdih mentol bombona
- 1 dl vode
- 125 gr margarina (ili putera)
- 200 gr mleka u prahu
Za glazuru:
- 100 gr bele čokolade
- 40 gr margarina (ili putera)
- 3 tvrde mentol bombone (2-3 bombone)
- U posudu staviti 150 gr šećera i 1 dcl vode, kuvati dok se šećer ne istopi pa dodati margarin i čokoladu da se istopi, skinuti sa vatre i dodati mleveni keks i mlevene lešnike. Dobro izmešati i dok je masa topla staviti u kalup veličine 20 x 25 cm.
U posudu staviti mentol bonbone i 1 dcl vode, kuvati na tihoj vatri da se bonbone istope uz mešanje. Kad se istope, dodati 125 gr margarina da se istopi, skinuti sa vatre i dodati 200 gr mleka u prahu, 3-4 kapi mentol arome, dobro izmešati i staviti preko prvog sloja, izravnjati i ostaviti da se ohladi.
Istopiti 100 gr bele čokolade sa 40 gr margarina i staviti preko sloja od mleka u prahu. Dok se glazura nije još stegla posuti sa mlevenim mentol bonbonama.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!