Nedelja održivog razvoja - Metro Cash & Carry Srbija
Nedelja održivog razvoja - Metro Cash & Carry Srbija

Beograd 30. maj 2017. godine – Zaposleni kompanije METRO Srbija učestvuju u volonterskoj akciji tokom koje će posaditi nove sadnice drveća u dvorištima distributivnih centara širom Srbije. Akcija je pokrenuta povodom Nedelje održivog razvoja koju METRO Srbija organizuje od 29. maja do 2. juna, a sa ciljem podizanja svesti kod zaposlenih i partnera o važnosti održivog poslovanja.

Sve aktivnosti koje se sprovode tokom jedne nedelje, predstavljaju simbolično obeležavanje onoga za šta se kompanija zalaže iz godine u godinu. Na ovaj način svi zajedno učestvujemo u programu održivosti naše planete i njenoj zaštiti, kako bi je sačuvali za buduće generacije.

Pod sloganom „Uključi se bez izgovora“, tokom ove nedelje, biće organizovani: dan bez štampača, kuvanje na inovativan način od ostataka hrane i predstavljanje održivog kuvara sa receptima koje je osmislila zaposlena u kompaniji, biće organizovana i akcija parkiraj i povezi kolegu na posao, kao dobar primer uštede energije. Oni zaposleni koji imaju najbolje ideje kako da unapredimo održivo poslovanje u kompaniji, očekuju i posebne nagrade.

Kao ekološki svesna kompanija, METRO posvećuje pažnju svim aspektima delatnosti u kojoj posluje. U skladu sa tim, celokupan  ambalažni otpad se reciklira, kako bi se ponovo iskoristio, dok se sav nereciklirajući materijal koji nema potencijal ponovnog iskorišćenja, skladišti na odgovoran i bezbedan način. U poslednje tri godine METRO je reciklirao 2.317 tona papira/kartona, 280 tona folije, 6 tona belog papira, 3 tone mašinskog ulja, 72 tone sirovinskog reciklirajućeg otpada i 14 tona elektronskog otpada, a na ekološki način zbrinuto je 4 tone opasnog otpada i 39 tona bezopasnog otpada.

Ugradnjom LED osvetljenja, zatvaranjem frižidera, zamenom električnih instalacija toplotnih pumpi, sistema za kontrolu ventilacije, zamenom ventilatora u vitrinama i obukom zaposlenih u pogledu energetske efikasnosti, kompanija METRO Srbija je u periodu od 2011. do 2016. godine postigla smanjenje ukupne energije koju troši za čak 34,5 odsto, čime retko koja kompanija u Srbiji i regionu može da se pohvali.

Za pečenje jednog kolača u domaćinstvu u trajanju od 30 minuta, potroši se 2kwh struje, odnosno približno 8 dinara. Kompanija METRO poklanja recept kako bi svi zajedno uštedeli i doprineli očuvanju životne sredine. Za pripremu voćnih štanglica potrebno je: 220g oraha, 200g suvih šljiva, 30g meda. Sve namirnice samleti i sjediniti. Oblikovati po želji.

Saopštenje: METRO Cash & Carry Srbija

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.