METRO Šampion humanosti – restoran „Petica“
METRO Šampion humanosti – restoran „Petica“

Pokloni za decu sa Instituta za onkologiju

Beograd 1. april 2016. godine – Dejan Mijailović, vlasnik restorana “Petica” i nosilac titule METRO šampion humanosti 2015, uz pomoć kompanije METRO Cash  & Carry Srbija, nastavlja svoje humanitarne aktivnosti. Dejan je čitav nagradni fond takmičenja za najhumanijeg ugostitelja odlučio da preusmeri na one kojima je pomoć potrebna. Ovim povodom zaposleni iz restorana posetili su odeljenje pedijatrije Instituta za onkologiju i obradovali decu poklon paketićima.

METRO Šampion humanosti – restoran „Petica“
METRO Šampion humanosti – restoran „Petica“

Krajem 2015. godine Dejan je u svom restoranu organizovao pozorišnu predstavu, mini muzički koncert i podelu paketića deci sa invaliditetom koja se bave sportom, kao i deci bez roditeljskog staranja. U ovoj godini su po drugi put obradovana deca koja se bave sportom u okviru Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda kao i mališani bez roditeljskog staranja iz Prihvatilišta na Banjici. Takođe, u velikoj akciji pomoći napuštenim životinjama, preko 450 kilograma hrane donirano je onim ljudima koji brinu o psima i mačkama na ulici, u Beogradu, Pančevu, Srbobranu, Obrenovcu i Valjevu.

Tokom poslednje akcije mališani sa Instituta za onkologiju su dobili igračke, društvene igre, bojanke, sveske i druge poklone koje će im bar malo ulepšati i olakšati bolničke dane.

Prema glasovima publike i ocenama stručnog žirija, u septembru 2015. godine, restoran „Petica“ proglašen je za pobednika konkursa METRO Šampioni humanosti 2015. Vlasnik ovog restorana, Dejan Mijailović, koji duži niz godina pruža humani doprinos svojoj zajednici, osvojio je glavnu nagradu – ček u iznosu od 3000 evra u dinarskoj protivvrednosti, za kupovinu u METRO Cash & Carry distributivnim centrima, koju je ovaj šampion rešio da uloži u nova humana dela.

METRO Šampion humanosti – restoran „Petica“
METRO Šampion humanosti – restoran „Petica“

Humanost vlasnika i zaposlenih u ovom restoranu poznata je mnogima. U „Petici“ se spremala hrana za sve heroje koji su gradili nasipe tokom prošlogodišnjih poplava, udomljene su mnoge napuštene životinje, prikupljala se pomoć za mališane iz Prihvatilišta za decu u Beogradu i kroz brojne druge aktivnosti vraćali su se osmesi na lice svima kojima su nemili događaji poljuljali veru u bolji život.

Nagradom METRO Šampioni humanosti 2015, vodeća internacionalna kompanija za veleprodaju METRO Cash & Carry, u centar pažnje stavljaju se ljudi koji obično ne dobijaju priznanja ove vrste, kako bi se njihove priče čule i motivisale čitavu zajednicu u daljem širenju humanosti.

Izvor: saopštenje za medije METRO Cash & Carry Srbija

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Edit