METRO u saradnji sa partnerima obeležava Svetski dan vode UN
METRO u saradnji sa partnerima obeležava Svetski dan vode UN

Povodom Svetskog dana vode Ujedinjenih nacija koji se tradicionalno obeležava 22. marta, METRO Cash & Carry Srbija u saradnji sa kompanijom Henkel sprovešće niz aktivnosti u cilju podizanja svesti o aktuelnom globalnom problemu – nestašici čiste vode, i ohrabriti kupce i zaposlene da daju svoj doprinos u očuvanju jednog od najvažnijih prirodnih resursa.

Približno 1,2 milijarde ljudi nema pristup dovoljnoj količini vode usled suša i nestašica, pored toga, 1,6 milijardi nema pristup vodi zbog infrastrukturnih problema u različitim regionima širom sveta.

Zbog toga kompanije se fokusiraju na smanjenje potrošnje vode i upravljanje otpadnim vodama duž čitavog lanca vrednosti. Kompanija METRO će u saradnji sa svojim dobavljačima, kao što je kompanija Henkel, usmeriti pažnju potrošača na proizvode koji svojom upotrebom doprinose uštedi vode.

U zajedničkoj inicijativi, kompanije će kupcima ponuditi artikle koji imaju smanjen uticaj na potrošnju vode, uz dodatne savete na koji način svakodnevno svako od nas može dati doprinos očuvanju ovog resursa. Inicijativa će uključiti i zaposlene kompanija i kupce, a sve u cilju dodatnog poboljšanja održivog poslovanja i podizanja svesti o načinima doprinosa.

Već danas možete učiniti nešto za budućnost planete i potomstva. Smanjujući  vreme tuširanja za 1 minut, možete da uštedite i do 2500l vode godišnje, zatvorite vodu dok šamponirate kosu ili perete zube, izbegavajte preveliku upotrebu deterdženta prilikom pranja – pridržavajte se uputstva na pakovanju.

Saopštenje: Metro Cash & Carry

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!