Mini zalogaji – Suzana Mitić

Mini zalogaji – mini zalogaji prikladni za razna dešavanja. Uz malo mašte mogu biti kompletan obrok.

Mini zalogaji - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Mini zalogaji – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Mini zalogaji – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Mini zalogaji – mini zalogaji prikladni za razna dešavanja. Uz malo mašte mogu biti kompletan obrok.

  • 6 kasika kukuruznog brašna
  • 1 kasika kukuruznog griza
  • 0,5 kasicice praška za pecivo
  • 0,5 kasicice sode bikarbone
  • 1 kasicica soli
  • 1 komad jaje
  • 0,5 case jogurta
  • 300 gr sira
  • 200 gr brašna
  • 150 gr pileca prsa
  • persuna (listići)
  • 150 gr maslina
  1. Zamesiti glatko testo od svih sastojaka.Jogurt dodavati postepeno dok se ne dobije glatko testo.Ostaviti ga pola sata u frizideru da se testo odmori a kukuruzno brasno nabubri.Testo je lepljivo kad se umesi ali posle stajanja brasno nabubri .Ako je potrebno dodati jos malo brasna prilikom oblikovanja testa.Oklagijom rastanjiti cetvtastu koru debljine do 5 mm.Modlom u obliku zvezdice vaditi sitne zalogaje.Poredjati u plehu sa blagim razmakom.Peci na 220 c prvih 5 minuta a onda smanjiti temperaturu na 200 i peci jos 10-ak minuta.
  2. Pileca prsa iseci na cetvrtine i na svaku zvezdicu staviti parce.Maslinu preseci na pola i staviti preko.
  3. U maslinu ubaciti listic persuna.Uzivati u divnim zalogajima.
    Prijatno.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.