Mint torta s jagodama – Snežana Kitanović

Mint torta s jagodama – jagoda nana je aromatizovana začinska biljka sa intenzivnim mirisom i ukusom svežih jagoda. Koristi se u pripremanju torti, kolača, voćnih salata…itd.

Mint torta sa jagodama - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Mint torta sa jagodama – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online

Mint torta s jagodama – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online

Mint torta s jagodama – jagoda nana je aromatizovana začinska biljka sa intenzivnim mirisom i ukusom svežih jagoda. Koristi se u pripremanju torti, kolača, voćnih salata… itd.

  • 250 gr mlevenog keksa
  • 75 gr margarina
  • 100 gr mleka

Za fil:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 300 ml kisele pavlake
  • 150 gr šećera u prahu (može i 200, ako volite slađe)
  • 12 gr zelatina u prahu (10 – 12 gr)
  • 6 kašika hladne vode (da se natopi želatin)
  • 50 gr jagoda (+ listići nana jagode*)
  1. Umesiti mleveni plazma keks sa rastopljenim margarinom i mlekom, tako da smesa bude rastresita. Kalup (prečnik 28cm), kome se skida okvir, podmazati uljem i smesu od keksa utabati rukom.
  2. Za fil prvo preliti želatin hladnom vodom i ostaviti da nabubri.
  3. Za to vreme umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu u njega dodati kiselu pavlaku, sok od limuna ili limete i sve dobro sjediniti.
  4. Zatim, nabubreli želatin zagrejati na šporetu i to na laganoj temperaturi da se otopi (ne sme da provri, samo da se otopi) i u tankom mlazu ga dodati u smesu od slatke i kisele pavlake, sve vreme miksajući.
  5. Jagode oprati, osušiti, očistiti od peteljki i preseći na pola, pa posuti sitno seckanim listićima nana jagode*.
  6. Gusto ih slagati jednu do druge na pripremljenu podlogu i zaliti filom od slatke i kisele pavlake.
  7. Staviti u frižider da prenoći.
  8. Tortu odozgo ukrasiti jagodama i listićima nana jagode*(nana sa aromom jagode)

 

Snežana Kitanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Mint torta s jagodama – Snežana Kitanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.