Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Mint torta s jagodama – Snežana Kitanović

0

Mint torta s jagodama – jagoda nana je aromatizovana začinska biljka sa intenzivnim mirisom i ukusom svežih jagoda. Koristi se u pripremanju torti, kolača, voćnih salata… itd.

Mint torta sa jagodama - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Mint torta sa jagodama – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online
Mint torta sa jagodama - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Mint torta s jagodama – Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online

Mint torta s jagodama - jagoda nana je aromatizovana začinska biljka sa intenzivnim mirisom i ukusom svežih jagoda. Koristi se u pripremanju torti, kolača, voćnih salata... itd.
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 55 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 250 gr mlevenog keksa
  • 75 gr margarina
  • 100 gr mleka

Za fil:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 300 ml kisele pavlake
  • 150 gr šećera u prahu može i 200, ako volite slađe
  • 12 gr zelatina u prahu 10 - 12 gr
  • 6 kašika hladne vode da se natopi želatin
  • 50 gr jagoda + listići nana jagode*

Uputstvo za pripremu

  1. Umesiti mleveni plazma keks sa rastopljenim margarinom i mlekom, tako da smesa bude rastresita. Kalup (prečnik 28cm), kome se skida okvir, podmazati uljem i smesu od keksa utabati rukom.
  2. Za fil prvo preliti želatin hladnom vodom i ostaviti da nabubri.
  3. Za to vreme umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu u njega dodati kiselu pavlaku, sok od limuna ili limete i sve dobro sjediniti.
  4. Zatim, nabubreli želatin zagrejati na šporetu i to na laganoj temperaturi da se otopi (ne sme da provri, samo da se otopi) i u tankom mlazu ga dodati u smesu od slatke i kisele pavlake, sve vreme miksajući.
  5. Jagode oprati, osušiti, očistiti od peteljki i preseći na pola, pa posuti sitno seckanim listićima nana jagode*.
  6. Gusto ih slagati jednu do druge na pripremljenu podlogu i zaliti filom od slatke i kisele pavlake.
  7. Staviti u frižider da prenoći.
  8. Tortu odozgo ukrasiti jagodama i listićima nana jagode*(nana sa aromom jagode)
    Mint torta sa jagodama - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.