Mladenčići – Ljiljana Stanković

Mladenčići.

Mladenčići - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Mladenčići – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Mladenčići – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Mladenčići.

  • 1 čaša ulje (čaša od jogurta)
  • 2 kašike meda
  • 1 komad limuna (sok i kora)
  • 1 kocka kvasca
  • 400 gr brašna
  • 2 kašike šećera
  • med (za premazivanje)
  1. Rastopiti kvasac u malo mlake vode, dodati pola litre mineralne vode i sačekati da kvasac nadođe. U brašno najpre dodati prašak za pecivo, sok i rendanu koru od jednog limuna ,šećer, med i ulje. Nadošlim kvascem zamesiti mekano testo. Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe.Razviti koru debljine jedan
    santimetar i odgovarajućom modlom ili čašom vaditi 40 kružića tj. Loptica. Svaku loticu izbosti na više mesta grančicom drena( ko nema dren dobra je i cevčica za sok.)Peći na 200 stepeni oko 15 min. Vruće mladenčiće premazati medom.

za mlade domaćice , super je recept

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Mladenčići – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.