Mladi krompirici sa prelivom – Suzana Mitić
Mladi krompirici sa prelivom – socni i hrskavi krompirici koji se tope u ustima.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Mladi krompirici sa prelivom – Suzana Mitić
Mladi krompirici sa prelivom – socni i hrskavi krompirici koji se tope u ustima.
- 600 gr mladih krompirica
- 300 gr mlevenog mesa
- 1 vecaglavica crnog luka
- 2 cenabelog luka
- malozacinskog bilja
- malobelog bibera
- malocrnog bibera
- malomirodjije
- maloulja
Za preliv je potrebno:
- 2 jaja
- 3 dl mleka
- dostaseckanog persuna
- malozacinskog bilja
- 150 gr kackavalja
- Mlade krompirice ogulite,operite i stavite u vatrostalnu ciniju.
- Kad su mladi krompirici u pitanju ja volim da kupujem one koji su bas mali,velicine veceg oraha,tako da ne moram da ga secem na pola.Lepse mi izgleda kad je mali i kad ne mora da se deli.
- Na malo ulja proprziti sitno secen crni luk dok ne dobije staklastu boju.
- Dodati mleveno meso.Prziti dok meso ne promeni boju.
- Dodati zacine i sitno secen beli luk.
- Preliti krompirice.
- U posebnoj posudi umutite jaja,dodajte mleko,zacinsko bilje i dosta seckanog persuna.
- Ovom smesom prelijte krompirice.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C 45 minuta.
- Izrendajte kackavalj.
- Izvadite krompirice iz rerne i pospite rendanim kackavaljem.
- Vratite u rernu jos par minuta da se otopi kackavalj.
- Sluziti uz sezonsku salatu i uzivati u prelepom ukusu.
- Po zelji mozete dodati jos seckanog persuna.