Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Mladi krompirici sa prelivom – Suzana Mitić

0

Mladi krompirici sa prelivom – Suzana Mitić

Mladi krompirici sa prelivom – socni i hrskavi krompirici koji se tope u ustima.

Mladi krompirići sa prelivomo - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Mladi krompirići sa prelivomo – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Mladi krompirići sa prelivomo - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Mladi krompirići sa prelivomo – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Mladi krompirići sa prelivom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Mladi krompirici sa prelivom – Suzana Mitić

Mladi krompirici sa prelivom - socni i hrskavi krompirici koji se tope u ustima.
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 45 minutes
Broj osoba 6 osoba

Sastojci

  • 600 gr mladih krompirica
  • 300 gr mlevenog mesa
  • 1 vecaglavica crnog luka
  • 2 cenabelog luka
  • malozacinskog bilja
  • malobelog bibera
  • malocrnog bibera
  • malomirodjije
  • maloulja

Za preliv je potrebno:

  • 2 jaja
  • 3 dl mleka
  • dostaseckanog persuna
  • malozacinskog bilja
  • 150 gr kackavalja

Uputstvo za pripremu

  1. Mlade krompirice ogulite,operite i stavite u vatrostalnu ciniju.
  2. Kad su mladi krompirici u pitanju ja volim da kupujem one koji su bas mali,velicine veceg oraha,tako da ne moram da ga secem na pola.Lepse mi izgleda kad je mali i kad ne mora da se deli.
  3. Na malo ulja proprziti sitno secen crni luk dok ne dobije staklastu boju.
  4. Dodati mleveno meso.Prziti dok meso ne promeni boju.
  5. Dodati zacine i sitno secen beli luk.
  6. Preliti krompirice.
  7. U posebnoj posudi umutite jaja,dodajte mleko,zacinsko bilje i dosta seckanog persuna.
  8. Ovom smesom prelijte krompirice.
  9. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C 45 minuta.
  10. Izrendajte kackavalj.
  11. Izvadite krompirice iz rerne i pospite rendanim kackavaljem.
  12. Vratite u rernu jos par minuta da se otopi kackavalj.
  13. Sluziti uz sezonsku salatu i uzivati u prelepom ukusu.
  14. Po zelji mozete dodati jos seckanog persuna.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.