Mladi kuvari učestvuju u akciji pomoći izbeglicama
Mladi kuvari učestvuju u akciji pomoći izbeglicama

Beograd, 27. april 2016. godine – Juniorski klub kuvara Srbije u akciji „Mladi kuvari bez granica“, koja se održava od 25. do 29. aprila 2016. godine, priprema, dostavlja i poslužuje 1500 zdravih i toplih obroka zahvaljujući sredstvima iz donacije METRO grupe za projekte za pomoć izbeglicama.

U saradnji sa komesarijatom za izbeglice republike Srbije, ova akcija se sprovodi u prihvatnom centru u Krnjači, kroz koji dnevno prođe oko 200 izbeglica, za koje mladi kuvari Srbije pripremaju, kako za ručak, tako i za večeru, obrok koji se sastoji od kuvanog jela, salate i svežeg voća.

Mladi kuvari učestvuju u akciji pomoći izbeglicama
Mladi kuvari učestvuju u akciji pomoći izbeglicama

Izbeglička kriza je ogroman izazov za Evropu. Samo zajedno možemo da ublažimo akutne probleme kroz koje prolaze izbeglice i olakšamo im boravak u našoj zemlji. Cilj akcije je da se izbeglicama iz ratom zahvaćenih područja koji su duže vreme daleko od svojih domova, u mukotrpnoj potrazi za novim ognjištem, priušti bar jedan zdrav i topao obrok, koji na svom putu kroz Evropu nemaju priliku često da imaju.

METRO grupa, za programe pomoći izbeglicama u svim zemljama koje su indirektno zahvaćene ovom krizom, izdvojila je sredstva u iznosu od milion evra. Juniorski klub kuvara Srbije, koji je inače poznat kao Udruženje mladih kuvara, pored aktivnosti u oblasti gastronomije, aktivno se bavi humanitarnim radom i aktivnostima kroz koje pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

„Izbeglička kriza je odličan test za sve nas, da se zapitamo ko smo i kakvi smo ljudi i koliko smo voljni da izbeglicama pomognemo da prebrode ove teške dane“ rekli su koordinatori ove akcije.

Izvor: saopštenje za medije METRO Cash & Carry Srbija

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!