Mlekara Šabac dobila svetski sertifikat za kvalitet i bezbednost proizvoda
Mlekara Šabac dobila svetski sertifikat za kvalitet i bezbednost proizvoda

Beograd, 30. mart 2020. godine – Mlekara Šabac ispunjava svetske standarde kvaliteta i bezbednosti proizvoda, čime je stekla IFS Food sertifikat – najviši sertifikat u proizvodnji hrane, izdat od strane sertifikacione kuće Quality Austia. Ovo je za Mlekaru već drugi iz grupe globalnih GFSI standarda jer skoro deceniju poseduje i FSSC 22000, zahvaljujući kojima nastupa kao najveći izvoznik visoko kvalitetnih mlečnih proizvoda iz Srbije na tržištima od Rusije preko Evrope do Amerike.

,,Ispunjenje IFS standarda i sticanje sertifikata, sa najvišom ocenom, dodatna je vrednost za našu kompaniju jer nam otvara vrata svetskih prodajnih lanaca od Špar-a preko Carrefour-a do Aldi-ja, METRO Cash&Carry-ja, Tesco-a i drugih, ali i za potrošače. Sa jedne strane pokazali smo, koliko su zaposleni u Mlekari Šabac svesni svog doprinosa i odgovornosti za bezbednost i kvalitet naših mlečnih proizvoda, u skladu sa svetskom praksom, a sa druge da je posvećenost potrošačima širom sveta glavni vodič i izvor inspiracije za svaki novi projekat“- izjavila je Radenka Golubović direktorka kontrole kvaliteta u Mlekari Šabac.

Mlekara Šabac nastavlja kontinuirano da prati i implementira nove trendove u okviru standarda kvaliteta i bezbednosti hrane, jer samo ovakvim pristupom poslu kompanija može ostvariti održivo poslovanje, i uspešno nastaviti svoju tradiciju dugu već 90 godina.

Mlekara Šabac sa tradicijom dugom 90 godina jedna je od vodećih u Srbiji i najveći je izvoznik mlečnih proizvoda. Kompanija sa svojim inovativnim pristupom u proizvodnji izvozi proizvode na čak 15 tržišta, od Rusije i Carinske unije, preko Evrope do Sjedinjenih Američkih Država. Zahvaljujući implementaciji najviših – međunarodnih prehrambenih standarda kvaliteta i bezbednosti, kao i primeni savremenih tehnologija u proizvodnji, Mlekara Šabac ne samo da proizvodi najkvalitetnije mlečne proizvode, već postavlja i standarde za budućnost mlekarske industrije. Više detalja možete pronaći na www.mlekara-sabac.rs.

Izvor: saopštenje za medije, Mlekara Šabac

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!