Mlekara Šabac prva mlekara u Srbiji sa Data Matrix tehnologijom

Beograd, 14. jun 2021. – Mlekarska industrija, kao i svaka druga grana privrede više ne može da računa na konkurentnost, na bilo kom tržištu, ukoliko ne primenjuje savremene standarde proizvodnje koji su garant efikasnosti, bezbednosti i kvaliteta. Zbog toga ulaganja u inovacije i napredne tehnologije u proizvodnji predstavljaju ne samo trenutni biznis prioritet Mlekare Šabac, već i njen strateški plan za održivu budućnost poslovanja.

Kao jedan od lidera srpske mlekarske industrije, ali i najveći domaći izvoznik mlečnih proizvoda (među kojima su dobro poznati brendovi Sirko, A la Kajmak, beli meki sir Mediterano), Mlekara Šabac stalno inovira svoj proizvodni proces čime ostaje konkurentan i kompetentan igrač na tržištu koje se neprestano menja.

„Izvoz i plasiranje proizvoda na 15 svetskih tržišta od Rusije, preko Evrope do Sjedinjenih Američkih Država zahteva da uvek spremno odgovorite na svaki zahtev koji određena zemlja može da uputi. Ovo je moguće samo zahvaljujući ozbiljnim investicijama u inovativne proizvodne tehnologije. Mi smo tako postali prva srpska mlekara koja je izvezla proizvode usklađene sa Data Matrix tehnologijom i time u potpunosti odgovorila na nedavno uvedene zahteve ruskog tržišta na kojem smo prisutni više od 10 godina i gde sada svaki proizvod mora biti obeležen QR kodom“, izjavio je Nenad Ilić, Direktor sektora održavanja, energetike i investicija u Mlekari Šabac.

Rusko tržište svakako spada među najveća i najkonkuretnija svetska tržišta, što znači da prehrambeni proizvodi koji se tamo izvoze podrazumevaju saglasnost sa najvišim standardima kvaliteta i bezbednosti. Deo tih saglasnosti su i inovacije poput Data Matrix (DM) tehnologije. Obeležavanje svakog proizvoda jedinstvenim DM kodom predstavlja tehnologiju koja potrošačima na jednostavan i brz način, korišćenjem aplikacija na telefonu, daje sve informacije o samom proizvodu.

Mlekara Šabac prva mlekara u Srbiji sa Data Matrix tehnologijom - foto Mlekara Šabac
Mlekara Šabac prva mlekara u Srbiji sa Data Matrix tehnologijom – foto Mlekara Šabac

Ruski potrošači su vrlo zahtevni i očekuju da budu jasno i efikasno informisani o proizvodima koje koriste, posebno kada su prehrambene namirnice u pitanju – gde pored kvaliteta, bezbednosti i autentičnosti proizvoda, žele da znaju i o poreklu sastojaka, njihovoj nutritivnoj vrednosti i drugim relevantnim podacima.

Data Matrix tehnologija predstavlja upravo takav sveobuhvatan track & trace sistem koji prati svaki proizvod – u kompletnom lancu, od proizvodnje do plasiranja na police u radnjama.

Izvor: saopštenje Mlekara Šabac

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Mlekara Šabac prva mlekara u Srbiji sa Data Matrix tehnologijom

Savremena tehnologija obeležavanja i praćenja proizvoda vredna 800.000 evra poslednja je u nizu inovacija koje Mlekara Šabac uvodi u svoju proizvodnju čime nastavlja dalji razvoj lokalnog i globalnog poslovanja.

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.