Mleveni paradajz.
Mleveni paradajz, sastojci:
- 10 kg paradajza,
- 10 g vinobrana,
- 5 g konzervansa,
- po ukusu so.
Mleveni paradajz, priprema:
- Paradajz dobro oprati i iseći na manje delove.
- Zatim ga samleti na mašini za meso.
- Mleveni paradajz staviti u dublju posudu (kofu), dodati konzervans i vinobran.
- Posoliti po ukusu i dobro izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
- Ostaviti da odstoji 12 h (povremeno promešati kako bi se dobro otopili i sjedinili so, vinobran i konzervans).
- Sipati u oprane i osušene staklene flaše.
- Zatvoriti i odložiti u ostavu.
Napomena: Ukoliko ste ljubitelj ljutog, u pripremljeni paradajz dodajte sitno seckanu ljutu papričicu. U zimskom periodu možete ga kiristiti kao salatu: sipate u tanjir, dodate sitno seckan crni luk. Ukoliko imate povišenu masnoću u krvi – slobodno ga što više konzumirajte, jer snižava masnoću.
Priprema: 60 minuta
Mirovanje: 12 h
Posno jelo
Ukupno porcija:10
Stepen težine pripreme: srednje zahtevno
Vesna Pavlović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!