Mleveno meso sa povrćem u umaku – Ivana Pešić

64

Mleveno meso sa povrćem u umaku – Ivana Pešić

Mleveno meso sa povrćem u umaku – veoma ukusno!

Mleveno meso sa povrćem u umaku – Ivana Pešić

  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 struk praziluka
  • 4 krompira
  • 2 šargarepe
  • 200 g šampinjona
  • 3 dl mleka
  • 2 dl jogurta
  • 2 kašike brašna
  • 50 g margarina
  • peršun
  • so
  • biber
  • 100 g kačkavalja
  1. Pržiti praziluk i šargarepu, dodati mleveno meso, začine i dinstati 30-ak minuta.
  2. Na kockici margarina, upržiti brašno, pa uz mešanje dolivati mleko. Kad se zgusne, skloniti sa šporeta i umešati jogurt, so i biber.
  3. Posudu podmazati margarinom, pa rasporediti krompir, preko sipati fil od mesa, pa rasporediti iseckane šampinjone. Sve preliti pripremljenim umakom. Odozgo narendati malo margarina i kackavalj. Peći na 200 C stepeni 40 minuta.