Mleveno meso sa povrćem u umaku – Ivana Pešić
Mleveno meso sa povrćem u umaku – veoma ukusno!
Mleveno meso sa povrćem u umaku – Ivana Pešić
- 400 g mlevenog mesa
- 1 struk praziluka
- 4 krompira
- 2 šargarepe
- 200 g šampinjona
- 3 dl mleka
- 2 dl jogurta
- 2 kašike brašna
- 50 g margarina
- peršun
- so
- biber
- 100 g kačkavalja
- Pržiti praziluk i šargarepu, dodati mleveno meso, začine i dinstati 30-ak minuta.
- Na kockici margarina, upržiti brašno, pa uz mešanje dolivati mleko. Kad se zgusne, skloniti sa šporeta i umešati jogurt, so i biber.
- Posudu podmazati margarinom, pa rasporediti krompir, preko sipati fil od mesa, pa rasporediti iseckane šampinjone. Sve preliti pripremljenim umakom. Odozgo narendati malo margarina i kackavalj. Peći na 200 C stepeni 40 minuta.