Mleveno meso u lisnatom testu.
Mleveno meso u lisnatom testu, sastojci:
- 500 g lisnatog testa,
- 500g mlevenoga mesa, ja sam koristila svinjsko,
- pola kašičice soli,
- 1 kašičica mlevene slatke paprike,
- pola kašičice ljute paprike,
- malo bibera,
- suvog biljnog začina, po ukusu i
- seckan peršunov list.
Mleveno meso u lisnatom testu, priprema:
- Lisnato testo razvući i iseći na kocke, meso dobro sjediniti, praviti kuglice, kuglicu staviti na kockicu od lisnatog testa i napraviti krug.
- Tepsiju obložiti papirom za pečenje, ređati kuglice, svaku kuglicu zaseći u obliku krsta.
- Peći zagrejanoj rerni dok lepo ne porumene.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!