Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Mocart kugle – Snežana Kitanović

0

Mocart kugle – Snežana Kitanović

Mocart kugle – samo ko je probao mocart kugle može da prepozna da su ove najsličnije originalu.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Mocart kugle - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Mocart kugle – Snežana Kitanović

Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 1 hour 10 minutes
Ukupno vreme 1 hour 30 minutes

Sastojci

  • 250 gr. marcipan mase
  • 200 gr. nugat mase
  • 100 gr. čokolade za kuvanje
  • 100 gr. sirovog badema
  • 100 gr. šećera u prahu
  • gusti šećerni rastvora
  • aroma gorkog badema
  • 100 gr.pečenih i samlevenih lešnika
  • 2 kašike prah šećera
  • 100 gr. čokolade za kuvanje

Uputstvo za pripremu

  1. Od nugat mase praviti manje kuglice a zatim ih uvijati u marcipan masu.
  2. Tako formirane kuglice umakati u čokoladu za kuvanje koju ste otopili sa malo margarina.
  3. Za marcipan masu potrebno je:
  4. 100gr.sirovog badema
  5. 100gr.šećera u prahu
  6.  gusti šećerni rastvora
  7.  aroma gorkog badema
  8.  
  9. Popariti badem vrelom vodom, skinuti mu kožicu i ostaviti ga da se dobro osuši (da bi se lakše samleo).
  10. Nakon toga pomešati ga sa prah šećerom i staviti fa u blender da se melje 2-3min, dok se ne dobije fini prah.
  11. Izručiti masu u činiju, dodati aromu gorkog badema i naliti sa malo šećernog rastvora.
  12.  Za šećerni rastvor pomešati 50gr. šećera i 50ml. vode, staviti da masa proključa, a onda je dobro ohladiti.
  13.  Mesiti rukom kao testo, uz dolivanje rastvora po potrebi, sve dok se ne dobije glatka masa koja se može oblikovati i koja se ne lepi pri mešenju.
  14. Za nugat masu potrebno je:
  15.  100gr.pečenih i samlevenih lešnika
  16.  2 kašike prah šećera
  17.  100gr. čokolade za kuvanje
  18. Ispečenim i samlevenim  lešnicima dodati prah šećer, zatim ih staviti u blender i  blendirati na najjačoj brzini sve dok masa ne postane kao nauljena.
  19. Istopiti čokoladu i prohladiti je a zatim je dodati u lešnike i blendirati dok masa ne postane glatka.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.